Συνελήφθη στην Καλαμάτα ο Κορκονέας

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας που έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνελήφθη από την Αστυνομία στη Καλαμάτα και συγκεκριμένα στη Στούπα της Μεσσηνίας.

korkoneas

Τον δρόμο για τη φυλακή ξαναπαίρνει ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας στη Στούπα, όπου διέμενε μετά την αποφυλάκισή του πριν από περίπου δυόμισι χρόνια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρώην ειδικός φρουρός δεν γνώριζε για την απόφαση του Άρειου Πάγου η οποία αναιρούσε την αποφυλάκιση του, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν.

 

Σήμερα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης χορήγησης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που του είχε αναγνωρίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, τον Ιούλιο του 2019, και τον είχε οδηγήσει εκτός φυλακής.

 

 «Ηθική δικαίωση η εξαφάνιση της σκανδαλώδους απόφασης για Κορκονέα»

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγοροι της οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση αποφυλάκισης» και μιλούν για ηθική δικαίωση της μνήμης του Αλέξανδρου και των αγώνων της οικογένειάς του.

Όπως σημειώνουν οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, «εκφράζουμε τη μεγάλη ικανοποίησή μας για την είδηση έκδοσης, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, Ομόφωνης Απόφασης Αναίρεσης της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία Επαμεινώνδα Κορκονέα». Με την αναίρεση, η υπόθεση παραπέμπεται σε νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους, εξαιρούνται ότι δίκασαν στη προηγούμενη δίκη. .

Παράλληλα τονίζουν ότι η εξαφάνιση της σκανδαλώδους απόφασης, με την οποία αποφυλακίσθηκε ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, «αποτελεί ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού και των αγώνων της οικογένειάς του για Δικαιοσύνη».

Ειδικότερα, οι δικηγόροι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν:

«Ως συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκφράζουμε τη μεγάλη ικανοποίησή μας για την είδηση έκδοσης, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, Ομόφωνης απόφασης αναίρεσης της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπερασπιζόμενοι τη μνήμη του αδικοσκοτωμένου Αλέξανδρου, που δολοφονήθηκε στα 15 του χρόνια από τον δράστη αστυνομικό Κορκονέα, αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην ανακοίνωση της προκλητικής απόφασης να επιβραβευθεί ο δολοφόνος με μια απόφαση-χάδι, που αποτέλεσε σκάνδαλο στα δικαστικά χρονικά.

Ζητήσαμε την άσκηση αναίρεσης, που προς τιμήν του ενήργησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας.

Η εξαφάνιση της σκανδαλώδους απόφασης, με την οποία αποφυλακίσθηκε ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, αποτελεί ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού και των αγώνων της οικογένειάς του για Δικαιοσύνη.

Παραμένουμε στο πλευρό της μητέρας και της αδελφής του Αλέξανδρου μέχρι την αμετάκλητη κρίση στην υπόθεση, διεκδικώντας η κρίση αυτή να αποθαρρύνει κάθε νέο επίδοξο Κορκονέα και να προστατεύσει κάθε επόμενο Αλέξανδρο».
 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…