Συνελήφθη στη Βηρυτό παλιόφιλος του Μπερλουσκόνι

Τελειωμό δεν έχουν τα μπλεξίματα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Συνελήφθη στη Βηρυτό ο πρώην γερουσιαστής και στενός συνεργάτης του Μαρτσέλο…

marcello dell utri 3

Τελειωμό δεν έχουν τα μπλεξίματα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Συνελήφθη στη Βηρυτό ο πρώην γερουσιαστής και στενός συνεργάτης του Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκισης  για τις σχέσεις του με τη μαφία από το Εφετείο του Παλέρμο. Την προσεχή Τρίτη ο ιταλικός Άρειος Πάγος αναμένεται να εκδώσει οριστική απόφαση σχετικά με την ενοχή ή την αθωότητα του Ντελ Ούτρι για τον οποίο έχει ζητηθεί η έκδοσή του στην Ιταλία.

Το Εφετείο του Παλέρμο είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, διαπιστώνοντας ότι ο Ντελ Ούτρι, ο οποίος ήταν συνιδρυτής με τον Μπερλουσκόνι του «Φόρτσα Ιτάλια» το 1994, δεν βρισκόταν πλέον εντός της ιταλικής επικράτειας, ωστόσο σε μήνυμα του μέσω κινητού τηλεφώνου ο πρώην κεντροδεξιός πολιτικός είχε τονίσει: «Δεν είμαι φυγόδικος, βρίσκομαι στο εξωτερικό για να μπορέσω να θεραπευτώ, για λόγους υγείας». Η δημόσια τηλεόραση, πάντως, της RAI άφησε αιχμές γα διευκόλυνση που παρείχαν άνθρωποι των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών στη διαφυγή Ντελ Ούτρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «παλιόφιλος» του Μπερλουσκόνι είχε αποδράσει, προς τον Άγιο Δομήνικο εκείνη τη φορά όπου έχει κατασκευάσει έπαυλη, και το 2012, λίγες ημέρες πριν από την έκδοση μιας άλλης δικαστικής απόφασης που τον αφορούσε.