Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη στη Μόσχα ο καταδικασμένος πολέμιος του Πούτιν

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε απόψε τον σφοδρό επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, αφού έσπασε τον κατ’ οίκον περιορισμό που του…

kavaaaaaaaa

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε απόψε τον σφοδρό επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, αφού έσπασε τον κατ’ οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδήλωση υποστηρικτών του, μετά την καταδίκη του για απάτη.

«Με συνέλαβαν. Αλλά δεν θα μπορέσουν να συλλάβουν τους πάντες», έγραψε ο Ναβάλνι στον λογαριασμό του στο Twitter. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ναβάλνι το βράδυ της Τρίτης στη μέση του δρόμου, επειδή συμμετείχε στη διαδήλωση υποστηρικτών του.

 Ο Ναβάλνι είχε καλέσει νωρίτερα τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο κέντρο της Μόσχας μετά την καταδίκη του ίδιου και του αδελφού του από ρωσικό δικαστήριο, για να “καταστρέψουν” το καθεστώς του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Η ποινή του Ναβάλνι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα όμως ο αδελφός του καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Ο δήμος της Μόσχας προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα εμποδίσουν “κάθε μη εγκεκριμένη διαδήλωση”. Στο Facebook περίπου 18.000 άνθρωποι δήλωσαν ότι σκόπευαν να κατέβουν στη συγκέντρωση αυτή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η καταδίκη του Αλεξέι Ναβάλνι και του αδελφού του “φαίνεται ότι έχει πολιτικά κίνητρα”.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, συνελήφθησαν περισσότεροι από 130 άνθρωποι στην πλατεία Μενάζ, της Μόσχας. Την ανησυχία της για το περιστατικό εξέφρασε η Ουάσινγκτον.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…