Συνελήφθη πρώην βουλευτής με εντολή Φουρθιώτη

Πώς είχε την «εξουσία» ο τηλεπαρουσιαστής να δίνει εντολές στους αστυνομικούς ακόμη και εναντίον της Ελένης Αυλωνίτου.

54268102 10156977115078903 3549509648002318336 n

Ο Μένιος Φουρθιώτης έδινε εντολές και η αστυνομία εκτελούσε τις προσταγές του, από παράλογες έως και παράνομες, αυθωρεί και παραχρήμα. Το Documento αποκαλύπτει μια σειρά από παραβάσεις της νομοθεσίας στις οποίες καταγγέλλεται ότι προέβησαν το 2020 αστυνομικοί του ΑΤ Χαλανδρίου προκειμένου να φέρουν σε πέρας την επιθυμία του Μ. Φουρθιώτη για σύλληψη της Ελένης Αυλωνίτου, σε βάρος της οποίας ο προφυλακισμένος σήμερα για κακουργήματα τηλεπαρουσιαστής είχε υποβάλει μήνυση.

Οι αστυνομικοί όχι μόνο συνέλαβαν την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία του αυτοφώρου είχε λήξει, αλλά της πήραν και δακτυλικά αποτυπώματα! Έφτασαν στο σημείο να επικοινωνήσουν με τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν και κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι της Αυλωνίτου, λες και επρόκειτο για κοινή εγκληματία. Οι εισαγγελείς «άδειασαν» τότε τους αστυνομικούς του ΑΤ Χαλανδρίου.

Η μήνυση για τη λίστα

Στις 23 Νοεμβρίου 2020 ο Μ. Φουρθιώτης κατέθεσε μήνυση σε βάρος της Ελένης Αυλωνίτου για «εξύβριση» και «συκοφαντική δυσφήμηση» σχετικά με αναφορές της στην εκπομπή του «Αποδείξεις Live», στο Epsilon TV, το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου. Μεταξύ του τηλεπαρουσιαστή και της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε αντιπαράθεση. Η πρώην βουλευτής αναφέρθηκε στη διαβόητη λίστα Πέτσα και στα εκατομμύρια που μοίρασε σε ΜΜΕ, ενώ αναρωτήθηκε πόσα χρήματα είχε πάρει και το συγκεκριμένο κανάλι από την καμπάνια του «Μένουμε σπίτι».

Ο Φουρθιώτης, που παρ’ ολίγον να πάρει και ο ίδιος χρήματα για ανύπαρκτο σάιτ του (κόπηκε από τη λίστα μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ύστερα από δημοσίευμα του Documento), εθίγη και υπέβαλε μήνυση σε βάρος της Ελ. Αυλωνίτου ζητώντας τη σύλληψή της με την αυτόφωρη διαδικασία. Η αστυνομία αναζήτησε την πρώην βουλευτή προκειμένου να τη συλλάβει στο πλαίσιο της προθεσμίας του αυτοφώρου με εντολή του τότε διοικητή του ΑΤ Χαλανδρίου Σπυρίδωνα Κρεζία.

Δεν στάθηκαν όμως μόνο σε αυτό όπως προκύπτει από το αστυνομικό Βιβλίο Αδικημάτων και Συμβάντων (ΒΑΣ). Οι αστυνομικοί θέλησαν να διενεργήσουν και κατ’ οίκον έρευνα, όπως ακριβώς ζητούσε ο Φουρθιώτης. Πάντως η μήνυση αφορούσε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και δεν συνέτρεχαν λόγοι για… εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι της πρώην βουλευτή.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο αντί να απορρίψουν αμέσως το αίτημα Φουρθιώτη να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Χάιδω Ζούγρη. Η απάντηση της εισαγγελέα, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν αρνητική: «Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία έρευνα στο σπίτι της Αυλωνίτου». Και όντως δεν έγινε.

Δακτυλικά αποτυπώματα!

Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΒΑΣ, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την πρώην βουλευτή, ενώ παρέμειναν έξω από το σπίτι της με πολιτικά μέχρι το βράδυ. Τα τραγελαφικά και ταυτόχρονα ντροπιαστικά για τους αστυνομικούς και τις επιθυμίες του Φουρθιώτη συνεχίστηκαν.

Την επομένη, 24 Νοεμβρίου 2020, ο Μ. Φουρθιώτης κατέθεσε συμπληρωματική μήνυση κατά της Ελένης Αυλωνίτου για τα ίδια αδικήματα. Το σκεπτικό του ήταν ότι η εκπομπή είχε αναπαραχθεί και προβληθεί σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και άρα τα αδικήματα ήταν «διαρκή». Κάτι τέτοιο βέβαια, όπως υποστηρίζει ο συνήγορος της πρώην βουλευτή Γιάννης Απατσίδης σε αιτήσεις του προς το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στο ΑΤ Χαλανδρίου, δεν ισχύει. Άλλωστε το επιβεβαίωσαν στη συνέχεια και οι εισαγγελικές αρχές.

Ο τηλεπαρουσιαστής δεν το έβαλε κάτω. Μία μέρα μετά, στις 25 Νοεμβρίου, κατέθεσε συμπληρωματική έγκληση με το ίδιο σκεπτικό. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην αναφορά του ο Γ. Απατσίδης, η νέα έγκληση έγινε χωρίς καν να καταθέσει «έκθεση εγχειρίσεως αλλά ηλεκτρονικά». Ο Μ. Φουρθιώτης ζητούσε ξανά τη σύλληψη της πρώην βουλευτή παρά το γεγονός ότι το αδίκημα δεν ήταν «διαρκές» και η προθεσμία του αυτοφώρου είχε λήξει στις 23 Νοεμβρίου. Οι αστυνομικοί «υπάκουσαν» σε όσα ζητούσε ο Φουρθιώτης. Όχι μόνο συνέλαβαν την Ελένη Αυλωνίτου, αλλά της πήραν και δακτυλικά αποτυπώματα.

Η σύλληψη προβλήθηκε τηλεοπτικά στην εκπομπή του Φουρθιώτη, ο οποίος εξέδωσε και δελτίο Τύπου. Προηγουμένως ο τηλεπαρουσιαστής είχε ζητήσει να του χορηγήσουν αντίγραφο του ΒΑΣ της ΕΛΑΣ, στο οποίο καταγραφόταν η σύλληψη Αυλωνίτου. Κατά έναν παράξενο τρόπο οι αστυνομικοί του ΑΤ Χαλανδρίου του το παρείχαν σε μία μέρα. Για έναν απλό πολίτη η ίδια διαδικασία κρατάει το λιγότερο δέκα ημέρες.

Εισαγγελικό «άδειασμα»

Όσα υποστηρίζει η πλευρά της Αυλωνίτου επιβεβαιώθηκαν και από τις εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΒΑΣ της 25ης Νοεμβρίου 2020, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Νικόλαος Ορνεράκης έδωσε εντολή να αφεθεί η Ελένη Αυλωνίτου ελεύθερη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύλληψη έγινε στις 26 Νοεμβρίου και όχι στις 25. Επιπλέον η σύλληψη έγινε χωρίς να εκδοθεί νέο σήμα αναζήτησης.

Μία μέρα μετά ήταν η σειρά του εισαγγελέα ποινικής δίωξης Νίκου Στεφανάτου να «αδειάσει» τους αστυνομικούς. Στο ΒΑΣ της 26ης Νοεμβρίου ο εισαγγελέας Στεφανάτος δίνει εντολή να σταματήσει η αναζήτηση της Αυλωνίτου από τις αστυνομικές αρχές. Όπως επισημαίνεται στο ΒΑΣ, ο εισαγγελέας Στεφανάτος ενημερώνει τους αστυνομικούς ότι «δεν υφίσταται διαρκές αδίκημα». Με λίγα λόγια οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει παράνομα την Ελένη Αυλωνίτου με εντολή του Μ. Φουρθιώτη!

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…