Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος

Συνελήφθη, πριν από λίγο, ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό», στην Καλλιθέα, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μέσα στις προθεσμίες της αυτόφωρης διαδικασίας, για δημοσίευμα σχετικά με την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ο δημοσιογράφος κρατείται αυτή την ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αφορμή το πρωτόγνωρο στα δημοσιογραφικά δεδομένα εξώφυλλο της φυλλάδας του Στέφανου Χίου που ζητάει να εκτελεστούν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών «στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη». Εμφανίζει ακόμα και φωτογραφίες τους, σαν να στέκονται ματωμένοι στο απόσπασμα.

Δεν τελειώνει όμως το παραλήρημα του Μακελειού εκεί. Δείχνει ταυτόχρονα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήθεν νεκρό ενώ τη φωτογραφία συνοδεύει η λεζάντα «σε καιρό πολέμου οι προδότες εκτελούνται, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο υπέρτιτλος της εφημερίδας αναφέρει: «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: Εκτελεστικό απόσπασμα και μια σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή».


Η ΕΣΗΕΑ, με σημερινή της ανακοίνωση τονίζει πως «αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας να ελεγχθούν για τυχόν παραβιάσεις του Καταστατικού και των Αρχών Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

«Το Δ.Σ. τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος να εκφράζουν με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα την είδηση τηρώντας κατά γράμμα τους νόμους και τις Αρχές Δεοντολογίας. Η στάση αυτή πρέπει να τους διαπνέει σε κάθε περίσταση, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για εθνικά ζητήματα», καταλήγει.