Newsroom

Αντώνης Ρηγόπουλος, Δανάη Κισκήρα Μπαρτσώκα

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης – Η μήνυση που δημοσιεύει το Documento και οδήγησε στη σύλληψή του

Εκδόθηκε το πολυαναμενόμενο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. 

4284349 0 1

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την μήνυση που κατέθεσε χθες ένας άνδρας, φερόμενος ως θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη, όταν ήταν 14 ετών και δημοσιεύει αύριο αποκλειστικά το Documento.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τη χθεσινή μήνυση, αλλά και την κατάθεση-φωτιά μιας γυναίκας που επιβεβαιώνει τα περιστατικά και άλλα στοιχεία της δικογραφίας. Παράλληλα, σήμερα παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα άλλο ένα φερόμενο θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη, το οποίο κατήγγειλε τον μη παραγεγραμμένο βιασμό του, ο οποίος είχε τελεστεί πριν περίπου 6 χρόνια. 

Μετά από αυτόν τον καταιγισμό καταγγελιών και μαρτυρικών καταθέσεων οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κοινωνική κατακραυγή που συνόδευσε την ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας να λάβει θέση για αυτή την εγκληματική υπόθεση, οδήγησε ακόμα και το υπουργείο Δικαιοσύνης, αμέσως μετά τη σύλληψη, να εκδώσει ανακοίνωση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δημήτρης Λιγνάδης φέρεται να μετέβη με τον συνήγορό του στη ΓΑΔΑ για να διαπιστώσει αν υπάρχει ένταλμα εις βάρος του και αποχώρησε.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ μέχρι να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Η σοκαριστική  μήνυση που θα διαβάσατε ολόκληρη στο Documento

Απάνθρωπος. Χειριστικός. Βιαστής. Το Documento φέρνει την Κυριακή στο φως της δημοσιότητας τη μήνυση που κατέθεσε ένας 25χρονος πλέον άντρας εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Τον κατηγορεί ότι τον βίασε όταν ήταν έφηβος. Στις ανατριχιαστικές περιγραφές που περιέχονται στη μήνυση, ο 25χρονος άντρας περιγράφει πως ο Λιγνάδης τον προσέγγισε, τον χειραγώγησε και εν τέλει τον βίασε το 2010, όταν ήταν τότε 14 χρονών. Για να τα καταφέρει, ο Λιγνάδης εκμεταλλεύτηκε τις βλέψεις του εφήβου ώστε να σταδιοδρομήσει ως τραγουδιστής ή ηθοποιός. Ο Λιγνάδης μάλιστα, δεν δίστασε –όπως καταγγέλλει ο μηνυτής-, προκειμένου να πραγματοποιήσει την άρρωστη πράξη του, να τον ναρκώσει.

Στιγμές αργότερα, -καταγγέλλει ο μηνυτής-, τον βίασε : «Το τελευταίο πράγμα που αντιλήφθηκα και μού είχε έκτοτε εντυπωθεί ανεξίτηλα στην μνήμη μου, είναι τον μηνυόμενο να έχει γονατίσει μπροστά στο πρόσωπό μου». Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Λιγνάδης φαίνεται πως είχε επιχειρήσει να συνευρεθεί ερωτικά με τον 14χρονο και δύο έφηβους φίλους του, τους οποίους είχε καλέσει σπίτι του. Εκεί τους πρότεινε να ξαπλώσουν όλοι μαζί στο κρεβάτι, προκειμένου να «χαλαρώσουμε και να νοιώσουμε ωραία».

Η μήνυση δεν στηρίζεται μόνο σε όσα λέει το θύμα,αλλά σε αυτήν υπάρχουν και στοιχεία, όπως συγκεκριμένες μαρτυρίες, που πιστοποιούν τα λεγόμενα του και αναδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, εάν συνδυαστούν και με τις καταγγελίες καθώς και μια μηνυτήρια αναφορά και άλλων θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη, το μοτίβο δράσης του «θεατράνθρωπου», αυτόν που μέχρι προσφάτως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη επαινούσε για «τις ικανότητες και το ήθος του».

Μετά την κατάθεση γυναίκας που έλαβε χθες το απόγευμα, ο Εισαγγελέας εξέτασε τη νύχτα μάρτυρα που προτάθηκε από τον 25χρονο ο οποίος κατέθεσε χθες μήνυση για βιασμό που υπέστη από τον καταγγελλόμενο το 2010 ενόσω ήταν 14 ετών. Ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε στον Εισαγγελέα πως δεν έχει καμία αμφιβολία για όσα ισχυρίζεται στην μήνυση του ο 25χρονος,γεγονός που στηρίζει μεταξύ άλλων, όπως είπε, και στην συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Φέρεται επίσης να επιβεβαίωσε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού πολλά από όσα περιλαμβάνονται στην μήνυση του 25χρονου, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως και ο ίδιος είχε βρεθεί στο σπίτι του καλλιτέχνη.

Πλέον και υπό το βάρος των καταγγελιών, της κοινωνικής οργής και την πίεση από την συντριπτική πλειοψηφία του πολιτιστικού χώρου, τον χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνο άνθρωπο». Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια του εισαγγελέα, που από την Παρασκευή το πρωί έχει στην κατοχή τη μήνυση , για μη παραγραμμένο κακούργημα, που έντεκα χρόνια μετά βρήκε το θάρρος να υποβάλλει ο 25χρονος σε βάρος του βιαστή του.

Ολόκληρη η μήνυση που περιγράφει τις σοκαριστικές περιγραφές στο Documento της Κυριακής. 

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…