Συνελήφθη ο Δημήτρης Βασιλειάδης – μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική αυτοάμυνα»

Αυτή τη στιγμή ο δράστης μεταφέρεται στην Αθήνα. 

Ο Δημήτρης Βασιλειάδης καταζητείτο εδώ και ενάμιση χρόνο (από το 2019) με την κατηγορία της τρομοκρατίας και της συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Και συγκεκριμένα, για τη ληστεία της 21ης Οκτωβρίου σε κατάστημα ΠΡΟΠΟ, στο Χολαργό, όπου και είχε μάλιστα τραυματιστεί. Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» είχαν ήδη συλληφθεί.

Πριν από λίγο καιρό εντοπίστηκε γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης, στο Χολαργό και στη συνέχεια η επιχείρηση προχώρησε φτάνοντας σήμερα στη σύλληψη του 46χρονου, με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ επιχείρησε να ληστέψει τράπεζα στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή ο δράστης μεταφέρεται στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε συνδεθεί με τον αντιεξουσιαστικό χώρο των Εξαρχείων, πιστεύοντας πως τον είχε υπό την προστασία του και τον περιέθαλπε άτομο του χώρου, καθώς ήταν βαριά τραυματισμένος στο πόδι από σφαίρα καλάσνικοφ. 

Τα υπόλοιπα μέλη – συλληφθέντες

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 47 ετών, καθώς και μια 39χρονη γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από δύο χρόνια, κατηγορούνταν για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης απολογίας τους το 2019, αρνήθηκαν τα πάντα και έκαναν λόγο για σκευωρία.Υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή τους οφείλεται σε ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική.

 

Το τερμάτισε ο Γεραπετρίτης: Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φταίνε οι… παθογένειες

Το τερμάτισε ο Γεραπετρίτης: Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φταίνε οι… παθογένειες

Τη δική του πραγματικότητα έχτισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς σε άρθρο του στην…