Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη ο κατηγορούμενος για τα υποβρύχια, Α. Αβατάγγελος

Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των υποβρυχίων Αλέξανδρος Αβατάγγελος, καθώς δεν κατέβαλε την εγγύηση των…

Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των υποβρυχίων Αλέξανδρος Αβατάγγελος, καθώς δεν κατέβαλε την εγγύηση των 500.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος μετά την απολογία του.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων καθώς φέρεται να μετείχε στα πρόσωπα που διένειμαν μίζες εκ μέρους γερμανικών εταιρειών.

Ο κ. Αβατάγγελος, που φέρεται μέσω εταιρειών του να διακίνησε ύποπτο χρήμα, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται ενώ φέρεται να προσκόμισε στοιχεία προκειμένου να συνδράμει την έρευνα των δικαστικών λειτουργών στην αναζήτηση των ποσών αλλά και των διαδρομών των αποκαλούμενων «ωφελημάτων» που φέρονται να διατέθηκαν.

Όπως έχει υποστηρίξει ο κ. Αβατάγγελος, που στην γερμανική δικογραφία για την υπόθεση του αποδόθηκε κεντρικός ρόλος, η εμπλοκή του στην υπόθεση δεν έχει τίποτε επιλήψιμο καθώς ανέλαβε εκ μέρους των γερμανικών εταιρειών έργο συμβούλου για στρατηγικό σχεδιασμό που δεν αφορούσε μόνο την ελληνική αγορά αλλά και άλλες χώρες.

Ο επιχειρηματίας επικαλείται μάλιστα και δικαστική διένεξη που είχε με την γερμανική πλευρά διεκδικώντας 60 εκατομμύρια ευρώ η οποία, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, έληξε μέσω Διαιτητικού δικαστηρίου στην Ελβετία με συμβιβασμό των αντιδίκων του σε ποσό 11 εκατομμυρίων.

πηγή: ΑΠΕ