Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη ο Iταλός βαρόνος ναρκωτικών, Ρομπέρτο Πανούντσι

Ο πλέον καταζητούμενος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο Ρομπέρτο Πανούντσι, φερόμενος ως ένα από τα αφεντικά της ιταλικής μαφίας συνελήφθη στην…

Ο πλέον καταζητούμενος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο Ρομπέρτο Πανούντσι, φερόμενος ως ένα από τα αφεντικά της ιταλικής μαφίας συνελήφθη στην Κολομβία και απελάθηκε στην Ιταλία.

Ο μεγαλύτερος διακινητής κοκαΐνης διεθνώς Πανούντσι, ο οποίος συγκρίθηκε με τον θανόντα άλλοτε βαρόνο των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ από της αρχές της Κολομβίας, συνελήφθη στην Μπογοτά με πλαστή ταυτότητα πολίτη της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας μέσω Twitter. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) συνεργάστηκε με την αστυνομία της Κολομβίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Πανούντσι, ανέφερε το υπουργείο.

Ο Πανούντσι φέρεται να συνδέεται με την ισχυρή Ντρανγκέτα, την μαφία της Καλαβρίας, που έχει σχέσεις με τα κολομβιανά καρτέλ των ναρκωτικών. Οι αρχές τον κατηγορούν ότι εισήγαγε δύο τόνους κοκαΐνης στην Ευρώπη κάθε μήνα. Ο εισαγγελέας της Καλαβρίας Νικολά Γκρατέρι είπε στην καθημερινή ιταλική εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα ότι ο Πανούντσι είναι «ο μεγαλύτερος εισαγωγέας κοκαΐνης του κόσμου».

Απελάθηκε αμέσως μετά τη σύλληψή του και έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Ιταλία, όπου έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών. Τέθηκε υπό κράτηση από Ιταλούς αστυνομικούς με την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Ο Πανούντσι είχε συλληφθεί το 2004 αλλά είχε καταφύγει να αποδράσει το 2010, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ρώμης. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο , που έχει αποκαλύψει πολλά στοιχεία για την δράση της μαφίας, εκτίμησε ότι η σύλληψη του Πανούντσι μπορεί να «αλλάξει την ιστορία της διακίνησης ναρκωτικών» και να αποκαλύψει τις μεθόδους των δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…