Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός – Τι λέει μέσα από το περιπολικό

Λαγός: «Οι κλέφτες άθεοι με πάνε φυλακή»

4938038 1 1

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Είχε προηγηθεί άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ένταλμα σε βάρος του είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από την ευρωβουλή κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και στη Europol.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες

Σύλληψη αμέσως μετά την άρση ασυλίας

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Είχε προηγηθεί πριν από λίγες μέρες η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI), η οποία με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά είχε ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή. Η υπόθεση αφορά την καταδίκη του για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε στις 7 Οκτωβρίου του 2020 να καταδικάσει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μαζί και τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, αρνούμενο μάλιστα να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής του, 13 χρόνια φυλάκιση.

Λαγός: Οι κλέφτες άθεοι με πάνε φυλακή

Παράλληλα, σε διαδικτυακό παραλήρημα προχώρησε ο ίδιος ο Λαγός, με ανάρτησή του μέσα από το περιπολικό με το οποίο μεταφερόταν στο αστυνομικό τμήμα. 

«Είμαι σε Βελγικό περιπολικό.Οι κλεφτες,άθεοί και ανθέλληνες με πάνε  φυλακή.Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα.Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», αναφέρει στην ανάρτησή του, συνοδεύοντας τη μάλιστα με τα… άσχετα hashtags “#AstraZeneca” και “#Εμβολιο”, προφανώς σε μια προσπάθεια να δουν περισσότεροι χρήστες την ανάρτησή του. 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό