Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη ο 23χρονος «Δράκος» των Εξαρχείων για τις επιθέσεις σε γυναίκες

Στη σύλληψη του 23χρονου Σύρου προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία.

ΔΡΑΚΟΣ

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης (21/11) ο «δράκος» των Εξαρχείων στην πλατεία Κάνιγγος. Ο δράστης ταυτοποίηθηκε από τις αστυνομικές αρχές, μετά από συνδυαστική ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, σε συνδυασμό και με τις καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων.

Διαβάστε επίσης-Ταυτοποιήθηκε ο «δράκος των Εξαρχείων»

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 23χρονο Σύρο, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023. Συγκεκριμένα, παρέμεινε για ένα χρόνο στη φυλακή, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το άτομο αυτό δεν είχε μόνιμη κατοικία.

Το χρονικό των επιθέσεων

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πρώτη σεξουαλική επίθεση, αυτή σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, σημειώθηκε στις 14:30 της 18ης Νοεμβρίου 2023, με θύμα μία 13χρονη.

Το παιδί κατέθεσε ότι ενώ ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, άγνωστος άντρας την άρπαξε από τη μέση και προέβη σε γενετήσιες πράξεις. Το παιδί φωνάζοντας απέτρεψε το δράστη και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Η «συνέχεια» ήρθε στις 07:10 της 20ης Νοεμβρίου 2023 όταν μια 29χρονη μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων και κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας περίεργος άντρας με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε, την πέταξε στο έδαφος και αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, καθώς το σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Η τρίτη επίθεση έλαβε χώρα στις 07:25 της 20ης Νοεμβρίου, λίγα λεπτά μετά την επίθεση στην Εμμανουήλ Μπενάκη, όπου έστησε ενέδρα σε μία νεαρή γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ακινητοποίησε, της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να τη βιάσει.

Ωστόσο το θύμα πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και απελευθερώθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να φύγει τρέχοντας.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…