Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη ισλαμιστής ηγέτης στην Αίγυπτο

Η σύλληψη του 70χρονου Μοχάμεντ Μπαντί, ανώτατου καθοδηγητή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου, εντείνει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί…

Η σύλληψη του 70χρονου Μοχάμεντ Μπαντί, ανώτατου καθοδηγητή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου, εντείνει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα των φαραώ. Ο κ. Μπαντί συνελήφθη, κατόπιν σχετικής απόφασης αιγυπτιακού δικαστηρίου, τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στο Κάιρο, μαζί με έναν ακόμα ανώτερο ηγέτη του κινήματος σε ένα διαμέρισμα κοντά στην αλ- Ραμπαά Αντίγια. Πρόκειται για την περιοχή όπου την περασμένη Τετάρτη σκοτώθηκαν περισσότεροι από 280 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ήδη η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του Μπαντί, ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση σε βία, στις οποίες παρουσιάζεται να κάθεται σε ένα γραφείο, με ένα παραδοσιακό μακρύ λευκό χιτώνα, ενώ δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες του ισλαμιστή ηγέτη, ο γιος του οποίου σκοτώθηκε σε συγκρούσεις την προηγούμενη Παρασκευή, μέσα σε μια κλούβα της αστυνομίας.