Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Καΐρου ένα εκ των ηγετικών στελεχών της Αλ Κάιντα, ο Σαΐφ αλ-Αντέλ. Ο Αιγύπτιος φερόμενος ως…

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Καΐρου ένα εκ των ηγετικών στελεχών της Αλ Κάιντα, ο Σαΐφ αλ-Αντέλ. Ο Αιγύπτιος φερόμενος ως το Νο2 στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης επέστρεφε στην Αίγυπτο από το Πακιστάν, με ενδιάμεσο σταθμό στο Ντουμπάι.
Ο Σαΐφ αλ Αντέλ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μοχάμεντ Ιμπραήμ Μακάουι, ήταν ο επικεφαλής ασφαλείας του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ήταν καταζητούμενος από τις ΗΠΑ για τις βομβιστικές επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες στην Κένυα και την Τανζανία το 1998.
Μετά την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001, ο Αντέλ φέρεται να διέφυγε στο Ιράν με έναν από τους γιους του Μπιν Λάντεν, το Σαάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βρίσκονταν σε κατ’οίκον κράτηση από τους Φρουρούς της Επανάστασης με το Ιράν να διαψεύδει ότι κρύβονταν στη χώρα. Πρόσφατες αναφορές επισήμαιναν ότι ο Αντέλ ενδέχεται να απελευθερώθηκε και να μετέβη στο βόρειο Πακιστάν μαζί με το Σαάντ Μπιν Λάντεν.
Ο Αλ-Αντέλ βρισκόταν ψηλά στη λίστα του FBI με τους καταζητούμενους του κόσμου και είχε επικηρυχτεί με 5 εκατομμύρια δολάρια.


ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά