Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη για την πυρκαγιά στη Σταμάτα 64χρονος μελισσοκόμος

Ο συλληφθείς, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού, έχει μελίσσια στον λόφο πάνω από το νεκροταφείο της Σταμάτας

5348505

Σε σύλληψη μετατράπηκε, πριν από λίγο, η προσαγωγή 64χρονου Αλβανού μελισσοκόμου από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συλληφθείς, ο οποίος πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού, έχει μελίσσια στον λόφο πάνω από το νεκροταφείο της Σταμάτας, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Όσον αφορά τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί, αφέθηκαν ελεύθερα αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Καταστράφηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:39 σε περιοχή μείξης δάσους και κατοικιών νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας. Κατά την έναρξή της έπνεαν βόρειοι άνεμοι 6 μποφόρ με ριπές που ξεπερνούσαν τα 7 με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα διαστάσεις. Στη νοτιοδυτική της πορεία πέρασε από τις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου κινούμενη ανάμεσα στους οικισμούς, αλλά και σε κατοικίες. Μέσω του 112 οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έλαβαν δύο SMS προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά και να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα αλλά για να τους δοθούν οδηγίες σχετικά με την προσωπική τους ασφάλεια και των κατοικιών τους.

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαρρέουν ότι η πυρκαγιά κατέκαψε ολοσχερώς τουλάχιστον δύο σπίτια που ήταν αυθαίρετα και μέσα στο δάσος. Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές στις στέγες και στους εξωτερικούς χώρους σε τουλάχιστον οκτώ ακόμα σπίτια. Συνολικά στις φλόγες τυλίχθηκαν 15 ΙΧ.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…