Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη για απάτη με bitcoins στο Λας Βέγκας ο γιος του Θ. Λιακουνάκου

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 23χρονο - Ερευνάται τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες απάτες

Clipboard01 0

Στη σύλληψη του Φίλιππου Λιακουνάκου, γιού του Θωμά Λιακουνάκου (γνωστού για την εμπλοκή του σε υποθέσεις εξοπλιστικών) προχώρησε η αστυνομία του Λας Βέγκας, καθώς φέρεται να αποκόμισε έως και 500.000 δολάρια μέσω μίας απάτης με bitcoins.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Las Vegas Review-Journal, η έρευνα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, όταν το θύμα (που δεν κατονομάζεται) κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απάτης με bitcoins. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ένας επαγγελματικός συνεργάτης του τον προσέγγισε μέσω της πλατφόρμας Telegram και συμφώνησαν σε μία συναλλαγή με bitcoins. Το θύμα μετέφερε το ποσό των 500.000 δολαρίων σε bitcoins, περιμένοντας ως αντάλλαγμα χρήματα. Όμως την επόμενη μέρα, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη του, εκεινος δεν είχε ιδέα σε τι αναφερόταν, και έτσι κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και ότι τα bitcoins είχαν καταλήξει σε καποιον απατεώνα που υποδυόταν τον συνεργάτη του.

Τον Δεκέμβριο του 2020 ο απατεώνας επικοινώνησε πάλι με το θύμα, προτείνοντας αυτή τη φορά μία συναλλαγη αξίας 999.900 δολαρίων σε bitcoins. Το θύμα κατάφερε να αποσπάσει το e-mail του δράστη, γεγονός που επέτρεψε στην αστυνομία να φτασει στα ίχνη του Φίλιππου Λιακουνάκου.

Ο 23χρονος συνελήφθη με τις κατηγορίες της κλοπής ποσού άνω των 100.000 δολαρίων, της αντιποίησης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικών απωλειών και της απάτης με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρμομείου. Αν και στα αρχεία της αστυνομίας δεν υπήρχε τόπος διαμονής του, ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας από την πολιτεία της Φλόριντα, όπου ο 23χρονος φαίνεται ως φοιτητής σε πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Φίλιππος Λιακουνάκος εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος είναι πιθανό να επιχειρήσει να εγκαταλείψει το Λας Βέγκας, επειδή δεν έχει κάποια σύνδεση με την πόλη, καθώς και ότι ερευνώνται και τυχόν άλλες απάτες στις οποίες μπορεί να έχει εμπλακεί, και για το λόγο αυτό ορίστηκε εγγύηση ύψους 250.000 δολαρίων.

“Πιθανότατα υπάρχουν πολλά λεφτά εδώ. Ο κατηγορούμενος κατηγορείται για πολύ σοβαρά αδικήματα. Έχει ισχυρό κίνητρο να εγκαταλείψει την πολιτεία και είναι σαφές ότι έχει επιδείξει την ικανότητά του να υποδύεται άλλες ταυτότητες”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

(Πηγή φωτογραφίας: K.M. Cannon/Las Vegas Review-Journal)

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…