Συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι του STAR και του Alpha στη Ν. Υόρκη να παρακολουθούν με περούκες την Ασφάλεια του Τσίπρα

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι, οι Θάνος Δημάδης του Alpha και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης του STAR, εντοπίστηκαν στη Νέα Υόρκη, από άντρες των Αμερικανικών Υπηρεσιών, να περιφέρονται μεταμφιεσμένοι με περούκες και μακιγιάζ και να παρακολουθούν την Ασφάλεια του πρωθυπουργού ο οποίος διαμένει στο ξενοδοχείο Westin Grand Central για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

57dedc4a1dc524b53d8b45ad

Οι άντρες των Μυστικών Υπηρεσιών, διέκριναν το Σάββατο το μεσημέρι, περίπου στις 2:30, πως τα δύο άτομα τα οποία δήλωναν ότι ανήκουν στη συνοδεία του Αλέξη Τσίπρα, περιφέρονταν ύποπτα. 

Κάποια στιγμή οι άντρες των αμερικανικών Υπηρεσιών επιχείρησαν συνοδευόμενοι από τη φρουρά του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να κάνουν έλεγχο της ταυτότητάς τους στο μπαρ του ξενοδοχείου. 

Οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι ήταν τελικώς Έλληνες δημοσιογράφοι, είχαν καταναλώσει προϊόντα στο μπαρ και υπέγραφαν τις αποδείξεις του λογαριασμού με χρέωση στο όνομα του Γιώργου Χριστοφορίδη , ο οποίος ήταν μέλος της επίσημης αποστολής του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του Alpha, Θάνος Δημάδης, ήταν μεταμφιεσμένος (γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα, μπλε καπέλο) και είχε καθίσει σε όρθιο τραπεζάκι στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα με κατεύθυνση την είσοδο του ξενοδοχείου.  

Ο δεύτερος δημοσιογράφος, του Star Channel, Δημήτρης Σουλτογιάννης, επίσης μεταμφιεσμένος (με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, γυαλιά ηλίου) καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο και στην συνέχεια συναντήθηκε με τον πρώτο στο μπαρ. 

Αμέσως μετά και αφού χρέωσαν τον λογαριασμό στον κ. Χριστοφορίδη, βγήκαν έξω και κατευθύνθηκαν στο καφέ Aroma Espresso που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο. Ο ένας κάθισε απ’έξω και ο άλλος σε κοντινή απόσταση κοιτάζοντας την είσοδο του ξενοδοχείου.

Παρ’όλα αυτά, έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής και ύστερα από συνεννόηση του υπεύθυνου ασφάλειας του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Παπαθεοδώρου, με τις αμερικανικές υπηρεσίες που είναι εγκαταστημένες στο ξενοδοχείο, επιφορτισμένες με την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, έγινε προσέγγιση των δύο ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων.

Από την εξακρίβωση επιβεβαιώθηκαν όλα τα παραπάνω και, αρχικά, τα δύο άτομα δήλωσαν, ψευδώς, στις αμερικανικές Αρχές ότι ήταν μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής. Σε δεύτερο χρόνο -και αφού με τη συνδρομή των ελληνικών διπλωματικών αρχών διαπιστώθηκε ότι ο αρχικός ισχυρισμός τους δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα- τα δύο άτομα δήλωσαν ότι σκοπός τους ήταν να φωτογραφήσουν τον κ. Παππά που διέμενε στο ξενοδοχείο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δημοσιογράφος του Alpha, Θάνος Δημάδης, είπε, ενώπιον εκπροσώπου των αμερικανικών αρχών, ότι υπέγραψε για την απόδειξη με το όνομα του κ. Χριστοφορίδη, χωρίς όμως ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει αυτό.

Μετά τη γνωστοποίηση των συμβάντων οι άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού αντιλήφθηκαν ότι τα ίδια άτομα με την ίδια μεταμφίεση ακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα τις κινήσεις τους και τις κατέγραφαν με την φωτογραφική μηχανή τους.

Ως αυτή την ώρα είναι άγνωστο γιατί οι δύο δημοσιογράφοι υποδύθηκαν αυτούς τους ρόλους επιλέγοντας μάλιστα να χρεώσουν την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, οι Αμερικανοί τους άφησαν ελεύθερους. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ξεκινά επίσημη ανακριτική διαδικασία, γιατί οι κάμερες παρακολούθησης στο ξενοδοχείο, αποδεικνύουν ότι παρακολουθούσαν την Ασφάλεια του πρωθυπουργού. 

Πλέον, οι αμερικανικές αρχές έχουν αναλάβει την υπόθεση και, αυτή την ώρα, καλούν τους μάρτυρες ώστε να τους πάρουν καταθέσεις και να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι ως τώρα φειδωλό σε εκτιμήσεις πόσο μάλλον σε διαρροές. Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως, όπου η είδηση δημιούργησε σοκ, θεωρούν πως το περιστατικό δεν είναι άσχετο με τις εξελίξεις που αφορούν τις τηλεοπτικές άδειες. “Ίσως τις επόμενες μέρες, βλέπαμε ρεπορτάζ στα δύο κανάλια για το πόσο πολύ κόστισε η αποστολή του πρωθυπουργού, μετά από καταναλώσεις που θα έκαναν οι δύο πλαστογράφοι” ήταν το μοναδικό σχόλιο.

Σουλτογιάννης: Αστεία τα δημοσιεύματα

Μετά τη δημοσιοποίηση το περιστατικού, με ανάρτησή του στο Facebook, ο δημοσιογράφος του Alpha Δημήτρης Σουλτογιάννης ανέφερε: 

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλα και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του Υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Εκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο Τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούντε μεταμφίέση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!…”. Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με…᾽λευκή ατζέντα᾽…προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…