Συνελήφθησαν διακινητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μέλη συμμορίας που διακινεί παράνομα αλλοδαπούς συνέλαβε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε επιχείρηση που πραγματοποίησε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

575d677d1dc524587c8b4682

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, από το Πακιστάν ηλικίας 28 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και τεσσάρων ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και της διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον έναν άνδρα, 32 ετών όταν έφτασε στην Αθήνα συνοδεύοντας 19 αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν και Αφγανιστάν, σκοπεύοντας να τους προωθήσει στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συνελήφθη ακόμη στην Αθήνα ο 28χρονος συνεργός του, ο οποίος είχε καθορίσει το πότε θα γίνει η διακίνηση, αλλά και τα χρήματα που θα έδινε ο κάθε μεταφερόμενος.

Πώς λειτουργούσε η συμμορία

Όπως προέκυψε, οι διακινητές χρησιμοποιούσαν φορτηγά που πραγματοποιούν εμπορικά δρομολόγια στο εξωτερικό και θα μετέφεραν τους 19 αλλοδαπούς εκτός Ελλάδος, με ενδιάμεση στάση την ΠΓΔΜ, όπου θα λάμβαναν από κάθε έναν μεταφερόμενο, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, και θα τους άφηναν να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

(φωτό eurokinissi)