Newsroom

Newsroom

Συνελήφθησαν 45 τούρκοι πιλότοι

Το τρίτο κύμα επιχείρησης ξεκίνησε στην αεροπορική βάση του Ικονίου έπειτα από απόφαση για σύλληψη 73 πιλότων στρατιωτικών. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι 45.

57ceb1141dc524b4078b45b9 2

Η επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO) και οι στρατιωτικοί κατηγορούνται για παραβίαση του συντάγματος, προσπάθεια παρεμπόδισης των νόμιμων οργάνων του κράτους, εξέγερση κατά της κυβέρνησης, ένοπλη εξέγερση εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας και συμμετοχή στην οργάνωση Φετουλάχ Γκιουλέν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι πιλότοι διάβαζαν από παιδική ηλικία βιβλία του Φετουλάχ Γκιουλέν και παρακολουθούσαν τα βίντεο της οργάνωσης. Τους έλεγαν επίσης ότι “θα μεγαλώσουμε καλούς ανθρώπους για την πατρίδα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την θρησκεία μέσα στον στρατό”. Οι πιο υπάκουοι στην οργάνωση έπαιρναν προαγωγές, ενώ όσοι δεν είχαν σχέση με την οργάνωση τους έδιναν χαμηλότερα πόστα με τη δικαιολογία ότι ‘δημιουργούν συνέχεια προβλήματα’. Από τους μισθούς τους γινόταν αποκοπή ‘βοήθειας’ η οποία πήγαινε στην οργάνωση.

πηγη ΡΙΚ

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…