Συνελήφθη ο αδερφός του Γκιουλέν

Στην σύλληψη του αδερφού του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, καθώς ο Ερντογάν τον θεωρεί μέλος της ομάδας που ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

NewsRoom 02/10/2016 | 16:27

Σύμφωνα με όσα έχει επαναλάβει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Φετχουλάχ Γκιουλέν ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε το στρατιωτικό πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία. Έτσι, σήμερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αδερφός του, Κουτμπετίν Γκιουλέν σε σπίτι συγγενή στην Σμύρνη.

Ο αδερφός του ιεροκήρυκα, καταζητούνταν και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, αφού θεωρείται μέλος της οργάνωσης στην οποία υποτίθεται πως ηγείται ο αδελφός του.

Ο ιεροκήρυκας Φετχουλάχ Γκιουλέν διαμένει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1999και εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο πραξικόπημα. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει πως για να γίνει έκδοση του Γκιουλέν όπως ζητά η τουρκική πλευρά, θα πρέπει πρώτα να αποδειχθούν οι κατηγορίες σε αμερικάνικο δικαστήριο.

Ο Ερντογάν πάντως συνεχίζει ακάθεκτος το «ξεκαθάρισμα» έχοντας συλλάβει τουλάχιστον 32.000 ανθρώπους οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο είχαν ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος.