Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη Γάλλος με 100 κιλά εκρηκτικά και όπλα – Φόβοι για σχέδιο επίθεσης στο Euro

Ένας 25χρονος που μετέφερε 100 κιλά εκρηκτικά, και όπλα με το αυτοκίνητό του συνελήφθη στα σύνορα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, με τα Διεθνή ΜΜΕ να εκφράζουν φόβους για σχέδιο επίθεσης στη διάρκεια του Euro 2016.

5752d66b1dc52469558b460e

Ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαϊου και κρατείται από τις ουκρανικές αρχές, περιμένοντας την έκδοσή του στη Γαλλία, ενώ τη σύλληψη επιβεβαίωσε και το πρακτορείο Ria Novosti. 

Στο αυτοκίνητό του, μετέφερε 100 κιλά εκρηκτικών, πυροκροτητές, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και αρκετά Καλάσνικοφ, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Μ6. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο 25χρονος κατευθυνόταν στη Γαλλία και εκφράζονται φόβοι ότι αφού εμπλούτιζε το οπλοστάσιό του, θα πραγματοποιούσε επίθεση.

Οι γαλλικές αρχές δεν γνώριζαν τον συγκεκριμένο άνδρα, όμως μετά τη σύλληψή του, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν ακροδεξιά σύμβολα και εκρηκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ξεκινά στη Γαλλία την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ την περασμένη Τρίτη οι ΗΠΑ εξέδωσαν νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη, προειδοποιώντας πως το Euro 2016 θα μπορούσε να γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…