Συνελήφθη δικηγόρος-μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ επειδή έσβηνε φασιστικά συνθήματα

Ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Καρπενήσι, επειδή έσβηνε από τοίχο συνθήματα της Χ.Α.. Το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

NewsRoom 27/12/2017 | 18:25

Ο Τάκης Ζώτος που επισκέφτηκε το Καρπενήσι κατά τη διάρκεια των γιορτών, αντιλήφθηκε πως σε τοίχο στην είσοδο της πόλης ήταν γραμμένα συνθήματα της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, ο κ. Ζώτος δήλωσε: « Είδα το σύνθημα των φασιστών στην είσοδο του Καρπενησίου που το κάψανε οι ναζί ως μια μεγάλη πρόκληση. Εξοργιστκό ότι δεν το αποκατέστησε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατό σε μαρτυρικές πόλεις να ανεχόμαστε να βρωμίζουν τους τείχους με ναζιστικά σύμβολα οι απόγονοι τους».

Η απάντηση του δικηγόρου στην πρόκληση των χρυσαυγιτών ήταν να αγοράσει σπρέι και να σβήσει τα συνθήματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία.

«Να τελειώνουμε με την κατασταλτική δράση της ΕΛ.ΑΣ. στο πλευρό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής!», σημειώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε στο δικηγόρο την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας.