Newsroom

Newsroom

Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για αρχαιοκαπηλία στην Πάτρα

Πατέρας και γιος, 75 και 45 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην Κάτω Αχαΐα του Νομού Αχαΐας.

5a6095681dc5241d388b4591

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μετά τη διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με την παράνομη διακίνηση αρχαιολογικών ευρημάτων από δύο Έλληνες στις περιοχές Αχαΐας και Ηλείας.

Σε έρευνα που έγινε σε σιδηρουργείο ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις εικόνες μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας, ένας ανιχνευτής μετάλλων, χάρτης με σημειώσεις, έξι καραμπίνες, πιστόλι κρότου λάμψης και πλήθος αβολίδωτων φυσιγγίων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και του νόμου περί όπλων.

Από την αστυνομία διευκρινίζεται ότι οι κατασχεθείσες εικόνες, επεδείχθησαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ο οποίος αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητά μνημεία που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…