Newsroom

Newsroom

Συνέλαβαν τμηματάρχη του ΣΔΟΕ και αστυνομικό

Συνελήφθησαν ένας τμηματάρχης του ΣΔΟΕ, δυο δικηγόροι, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης για εκβιασμό 36χρονης επιχειρηματία. Σε βάρος τους ασκήθηκε…

08 74ij7q4262

Συνελήφθησαν ένας τμηματάρχης του ΣΔΟΕ, δυο δικηγόροι, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης για εκβιασμό 36χρονης επιχειρηματία.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης κατ´ επάγγελμα και κατ´ εξακολούθηση, συνέργεια στην εκβίαση, παθητική δωροδοκία, συνέργεια στη δωροδοκία και οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, στις 12 Νοεμβρίου έγινε έλεγχος από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση της 36χρονης στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του οποίου έγινε κατάσχεση 16 κιλών χρυσού, αξίας 300.000 ευρώ, κατόπιν εντολής του συλληφθέντα τμηματάρχη.

Η 36χρονη κατήγγειλε ότι μετά τον έλεγχο, ο 50χρονος συλληφθείς δικηγόρος της, της πρότεινε να καταβάλει 500.000 ευρώ προκειμένου να «τακτοποιηθεί» το θέμα.

Ακολούθησαν διάφορες συναντήσεις του 50χρονου δικηγόρου με τον συλληφθέντα 38χρονο και τον επίσης συλληφθέντα 62χρονο δικηγόρο.

Χθες το πρωί η επιχειρηματίας παρέλαβε από αστυνομικούς 400.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ποσό που συμφωνήθηκε τελικά με τον δικηγόρο, για τη συναλλαγή.

Λίγο αργότερα, στην επιχείρηση μετέβη ο 50χρονος δικηγόρος, συνοδευόμενος από τον αρχιφύλακα. Στην συνέχεια αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν στο δικηγορικό γραφείο του 50χρονου.

Ο αρχιφύλακας συνελήφθη κατά την έξοδό του από το γραφείο, στο οποίο διενεργήθηκε έρευνα. Ο 50χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς τα προσημειωμένα χρήματα, τα οποία είχε κρύψει σε  φωτοτυπικό μηχάνημα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, καθώς θα παραλάμβανε τα χρήματα από το 50χρονο δικηγόρο και θα τα παρέδιδε στον τελικό αποδέκτη, τον τμηματάρχη του ΣΔΟΕ.

Ο 38χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα, σε κεντρική καφετέρια της Αθήνας, όπου καθορίστηκε ραντεβού για την παραλαβή των χρημάτων. Επίσης, προσήχθησαν και συνελήφθησαν ο δεύτερος δικηγόρος και ο τμηματάρχης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • Στην κατοχή του 50χρονου δικηγόρου, πιστόλι replica με γεμιστήρα.

  • Στην κατοχή του τμηματάρχη του Σ.Δ.Ο.Ε μεταλλική ράβδος και 25 φυσίγγια των 9 mm .

  • Στην κατοχή του 62χρονου δικηγόρου, πιστόλι με γεμιστήρα, τέσσερα φυσίγγια των 0,45 cal , επτά φυσίγγια των 9 mm και 11 φυσίγγια των 0,22 cal.

  • Στην κατοχή του αρχιφύλακα το χρηματικό ποσό των 2.710 ευρώ, , χειροβομβίδα κρότου λάμψης, δύο φυσίγγια διασποράς, δύο συσκευές – φακοί, που ενσωματώνονται σε πιστόλι, πέντε μαχαίρια, οκτώ γεμιστήρες και  123 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κ.ά.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ η επιβολή ανάλογων κυρώσεων σε βάρος του αρχιφύλακα.

Από πλευράς τους οι δικηγόροι που εμπλέκονται στην υπόθεση ισχυρίζονται ότι πήγαν να βοηθήσουν και βρέθηκαν μπλεγμένοι.

 

 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ