Newsroom

Newsroom

Τους "έφυγε" ο Ξηρός και πιάσανε τον Σακκά.

Στη σύλληψη του Κώστα Σακκά προχώρησαν αστυνομικοί το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την ίδια…

sakkas

Στη σύλληψη του Κώστα Σακκά προχώρησαν αστυνομικοί το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την ίδια ημέρα που “έχασαν” τον Χριστόδουλο Ξηρό. 

Αιτία για τη σύλληψη του Κώστα Σακκά, σύμφωνα με τον υπουργείο, ειναι ότι  παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Ο 30χρονος δεν διανυκτέρευσε τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι του στον Πειραιά.

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 με τη κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε ενώ έως τώρα δεν έχουν βρεθεί ενοχοποιητικά στοιχεία. Είχε πραγματοποιήσει απεργία πείνας για 38 ημέρες διαμαρτυρόμενος για την παράνομη όπως κατήγγειλε και παρατεταμένη κράτησή του στις φυλακές χωρίς να έχει δικαστεί. Ο Κώστας Σακκάς έμεινε προφυλακισμένος για δυόμιση χρόνια. Μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έγινε δεκτό το αίτημά του για να αποφυλακιστεί και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού ο οποίος αποφάσισε να μην επιστρέψει στη φυλακή μετά την ολοκλήρωση της 9ήμερης άδειας του. Για “πολιτική απόφαση” έκαναν λόγο οι δικηγόροι του.