Newsroom

Newsroom

Συνέλαβαν φωτορεπόρτερ του Documento στα Προπύλαια ενώ κάλυπτε διαδήλωση

Η αστυνομία συνέλαβε τον φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Documento και του koutipandoras.gr, Μάριο Ραφαήλ Μπίκο στα Προπύλαια, εν ώρα εργασίας ο οποίος κάλυπτε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ ενώ ο φωτογράφος τους έδειξε το σχετικό έγγραφο από την εφημερίδα. 

4974209

Η αστυνομία συνέλαβε τον φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Documento Μάριο Ραφαήλ Μπίκο, παρά το γεγονός ότι ο φωτογράφος επέδειξε το σχετικό έγγραφο που το πιστοποιούσε.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί τον έβαλαν με τη βία στο περιπολικό για να τον οδηγήσουν όπως είπαν στη ΓΑΔΑ χωρίς να του επιτρέπουν να επικοινωνήσει ούτε με την εφημερίδα αλλά ούτε και με δικηγόρο.

Εκτός της παρεμπόδισης της ενημέρωσης πρόκειται για μια παράνομη πράξη η οποία εγείρει σοβαρό ζήτημα για την ποινική ευθύνη που έχουν τα συγκεκριμένα όργανα τα οποία αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και οδηγούν με περιπολικό για «εξακρίβωση στοιχείων», όπως είπαν, ενώ τα στοιχεία του πιστοποιούνται πλήρως από τα σχετικά έγγραφα τα οποία τους επέδειξε κατά τον έλεγχο. 

Ο φωτογράφος Μάριος Ραφαήλ Μπίκος βρισκόταν στα Προπύλαια για την φωτογραφική κάλυψη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα η οποία είναι προγραμματισμένη για αυτή την ώρα. 

* Εικόνα αρχείου, από παλαιότερη συγκέντρωση στα Προπύλαια (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)