Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στο Καποδιστριακό-ανοίγει το Μετσόβιο

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι δεν κάνουν με τίποτα πίσω στην κόντρα που έχει…

ekpa 0

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι δεν κάνουν με τίποτα πίσω στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι κακι τη Δευτέρα όπου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ανοίγει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όπως αποφάσισαν κατά τη σημερινή γενική συνέλευση τους οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Την ίδια μέρα αναμένεται να περάσει τη πόρτα του εισαγγελέα και ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης και μάλιστα με την ιδιότητα του υπόπτου. Ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα δώσει ο κ. Πελεγρίνης ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για το αν θα ασκηθούν διώξεις ή όχι.

Στο πλευρό του κ. Πελεγρίνη έχουν τοποθετηθεί ήδη οι πρυτάνεις, οι οποίοι ζήτησαν ήδη από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να ανακαλέσει την πειθαρχική δίωξη.

“Η πειθαρχική δίωξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η οποία απερρίφθη από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, είναι άδικη και αβάσιμη. Επιπλέον, επιτείνει την κρίση, γιατί πυροδοτεί την ένταση και διαμορφώνει κλίμα σύγκρουσης και αντιπαράθεσης. Η πειθαρχική δίωξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ επισφραγίζει την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση που η ίδια έχει προκαλέσει με την εφαρμογή του καταστροφικού για τα πανεπιστήμια μετρου της διαθεσιμότητας», ανέφεραν χαρακτηριστικά σε ανακοίνσή τους.

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης υποστηρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών δέχονται αήθη επίθεση από ορισμένους κύκλους, που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι θα υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του δημοσίως στα αρμόδια όργανα.

Στο μεταξύ, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο κ. Αρβανιτόπουλος, όπου και συζήτησαν αναλυτικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

‘Ενα από τα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν και αυτό της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων, σε περίπτωση που συνεχίσουν την απεργία. Κάτι τέτοιο όμως προς το παρόν φέρεται να απορρίφθηκε.

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…