Newsroom

Newsroom

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας

Συνεχίστηκαν και χθες οι έλεγχοι της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς», ενώ προσήχθησαν 140…

Συνεχίστηκαν και χθες οι έλεγχοι της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς», ενώ προσήχθησαν 140 αλλοδαποί σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Την ίδια ώρα, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησαν στη διενέργεια ελέγχων σε 56 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκαν συνολικά 31 φορολογικές παραβάσεις.

Έλεγχοι όμως πραγματοποιήθηκαν και σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνα, όπου και συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, εκ των οποίων δεκαπέντε 15 αλλοδαπές και πέντε ημεδαπές γυναίκες, καθώς και ένας ημεδαπός άνδρας, που κατηγορούνται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα. Επιπλέον για τις έντεκα από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Προσήχθησαν επίσης, 54 εκδιδόμενες γυναίκες από υπαίθριους χώρους, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν αντίστοιχες μηνύσεις. Επιπλέον πέντε από τις εκδιδόμενες (τέσσερις ημεδαπές και μία αλλοδαπή) μετά την εξέτασή τους από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που συμμετείχε στους αστυνομικούς ελέγχους, βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV και κρατούνται.