Newsroom

Newsroom

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλονιά, μετά το σεισμό των 5,8 ρίχτερ και την ομοβροντία των μετασεισμών που ακολούθησαν,…

kefalonia seismow 1

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλονιά, μετά το σεισμό των 5,8 ρίχτερ και την ομοβροντία των μετασεισμών που ακολούθησαν, και έφτασαν σε μέγεθος ως και τα 5,1 ρίχτερ.

Παράλληλα, δύο πλοία καταφθάνουν σήμερα στο νησί, ώστε να στεγάσουν περίπου 2.000 κατοίκους που δεν μπορούν να παραμείνουν στα σπίτια τους, που έχουν υποστεί ζημιές.

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν σημειωθεί επτά μικροτραυματισμοί από πτώσεις αντικειμένων, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων για να εκτιμηθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η Κεφαλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εξαιτίας του σεισμού έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο Ληξουρίου-Αργοστολίου, καθώς και σε άλλους επαρχιακούς δρόμους, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη όλα τα σχολεία, τα ΤΕΙ, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία, με απόφαση του Δήμου Κεφαλονιάς. Εν τω μεταξύ, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων διίστανται, αν και η επικρατούσα άποψη είναι ότι ο σεισμός των 5,8 ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, με κάποιους ωστόσο να σημειώνουν ότι πρέπει να περάσουν 48 ώρες για να επιβεβαιωθεί αυτό, ενώ αναμένονται αρκετοί ακόμα μετασεισμοί στην περιοχή.