Κίτρινο αντικείμενο 100χλμ ανοιχτά του Βιετνάμ εντόπισαν οι αρχές

UPDATE 15:40 Η Ιντερπόλ – Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας – ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τουλάχιστον δύο διαβατήρια που είχαν καταχωρηθεί…

malaysia airlines 0

UPDATE 15:40 Η Ιντερπόλ – Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας – ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τουλάχιστον δύο διαβατήρια που είχαν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της ως κλεμμένα ή απολεσθέντα χρησιμοποιήθηκαν από άτομα που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο αγνοείται και πρόσθεσε ότι «εξετάζει και άλλα ύποπτα διαβατήρια».
Η διεθνής υπηρεσία ανακοίνωσε ότι δεν έγινε έλεγχος στη βάση δεδομένων της από καμία χώρα σχετικά με τα διαβατήρια ενός Αυστριακού και ενός Ιταλού από τη στιγμή που δηλώθηκαν ως απολεσθέντα μέχρι την αναχώρηση της πτήσης.
«Ενώ είναι πολύ νωρίς για να εικάσουμε ότι μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ των κλεμμένων διαβατηρίων και του αγνοούμενου αεροπλάνου, είναι φανερά πολύ ανησυχητικό το ότι κάποιος μπόρεσε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε διεθνή πτήση χρησιμοποιώντας κλεμμένο διαβατήριο καταχωρημένο στις βάσεις δεδομένων της Ιντερπόλ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας Ρόναλντ Νομπλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

UPDATE 14:45 Κίτρινο αντικείμενο 100χλμ ανοιχτά του Βιετνάμ εντόπισαν οι αρχές που αναζητούν για δεύτερη μέρα το Boeing της Malaysian Airlines.Παράλληλα, οι αρχές έχουν εντοπίσει σε video από κάμερα ασφαλείας τους δυο επιβάτες που ταξίδεψαν με κλεμμένα διαβατήρια.

UPDATE 11:38 – «Το αεροσκάφος ενδέχεται να επέστρεφε στην Κουάλα Λουμπούρ πριν χαθεί από τα ραντάρ» δήλωσε μαλαισιανός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι γι’ αυτόν τον λόγο οι έρευνες έχουν επεκταθεί προς τις δυτικές ακτές της Μαλαισίας. 

UPDATE 10:23: Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό της Κίνας,Beijing Television,η οικογένεια ενός Κινέζου επιβάτη, κάλεσε το κινητό του τηλέφωνο και κατάφερε να συνδεθεί, με αποτέλεσμα τώρα οι Μαλαισιανές αρχές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το σήμα για να εντοπίσουν το Boeing.

Επεκτείνονται σε μεγαλύτερη ακτίνα οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, με τις ελπίδες για τους 239 επιβαίνοντες να εξανεμίζονται όσο περνάνε οι ώρες.
Αξιωματικός του στρατού της Μαλαισίας ανέφερε ότι, στο ραντάρ που παρακολουθούσε το αεροσκάφος, φάνηκε ότι το Boeing 777 ενδέχεται να είχε κάνει αναστροφή και να επέστρεφε στην Κουάλα Λουμπούρ προτού εξαφανιστεί. Γι’ αυτό τον λόγο οι μαλαισιανές ομάδες έρευνας έχουν επεκτείνει την επιχείρηση αναζήτησής τους στις δυτικές ακτές της χώρας.
«Αυτό που κάναμε ήταν να ελέγξουμε όσα κατέγραψε το ραντάρ και καταλάβαμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα το αεροσκάφος να έκανε αναστροφή», δήλωσε ο Ροντζάλι Νταούντ, διοικητής της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας.
Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα και εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο, φέρεται να συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών του Βιετνάμ το Σάββατο, αφού έχασε τον έλεγχο με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Μαλαισίας.
Ερευνάται η ταυτότητα τεσσάρων επιβατών
Την ίδια ώρα, οι μαλαισιανές αρχές ερευνούν την ταυτότητα τεσσάρων επιβατών του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, όμως δεν έχουν καθορίσει ακόμη αν το Boeing 777 κατερρίφθη από τρομοκρατική επίθεση, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας.
«Έχω στη διάθεσή μου και τα τέσσερα ονόματα», δήλωσε ο Χισαμουντίν Χουσέιν, που είναι και υπουργός Άμυνας, στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι μαλαισιανοί ερευνητές έχουν συναντηθεί με ομολόγους τους του αμερικανικού FBI και πρόσθεσε ότι η έρευνα επικεντρώνεται σε ολόκληρο τον κατάλογο των επιβατών.
«Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες. Δεν μπορούμε να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Επικεντρωνόμαστε στην ανεύρεση του αεροσκάφους», υπογράμμισε ο Χουσέιν. «Παράλληλα οι υπηρεσίες πληροφοριών μας έχουν κινητοποιηθεί και φυσικά οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες (…) όλων των ενδιαφερόμενων χωρών έχουν ενημερωθεί», σημείωσε ο μαλαισιανός υπουργός.
Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, δύο επιβάτες του Μπόινγκ ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις δολιοφθοράς ή καταγγελίες για επίθεση. Όμως, στον κατάλογο των επιβατών που εξέδωσε η Malaysia Airlines περιλαμβάνονται τα ονόματα δύο Ευρωπαίων – του Αυστριακού Κρίστιαν Κότσελ και του Ιταλού Λουίτζι Μαράνλτι – οι οποίοι, σύμφωνα με τα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών τους δεν επέβαιναν στο αεροπλάνο.
Η αυστριακή αστυνομία σημείωσε ότι εντόπισε τον Κότσελ ασφαλή στο σπίτι του, ενώ πρόσθεσε ότι το διαβατήριό του είχε κλαπεί πριν χρόνια όταν είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη.
Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κανένας Ιταλός δεν επέβαινε στο Μπόινγκ, παρότι το όνομα του Μαράλντι περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιβατών. Η μητέρα του, Ρενάτα Λούτσι, είπε στο Reuters ότι το διαβατήριο του γιου της έχει χαθεί και μάλλον του το είχαν κλέψει στην Ταϊλάνδη το 2013.
Επίσης, η κινεζική εφημερίδα Xiamen Daily ανέφερε ότι ένας από τους ανθρώπους που φερόταν να ταξιδεύει με το Μπόινγκ βρίσκεται στο σπίτι του στην Κίνα. Το όνομα στο διαβατήριο δεν αντιστοιχεί στον αριθμό διαβατηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα. 
naftemporiki.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…