Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο στη Δίρφυ - Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία

Η Πυρoσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας

NewsRoom 19/05/2022 | 07:50

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Λειρί στην Δίρφυ Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυ, εν μέσω κακοκαιρίας, και επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με 9 οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα και στην Αττική. Η Πυροσβεστική προχώρησε και στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτας στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγως υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Εξάλλου, το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό. Τα δρομολόγια διεξάγονταν στο τμήμα Ταύρος - Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Συνολικά, από χθες στις 10 το βράδυ έως σήμερα στις 7 το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 157 κλήσεις σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, λόγω της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού.

 Αναλυτικά, στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:

   * 11  κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

   * 94  κλήσεις για κοπές δέντρων

   * 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων

   * 1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.    

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων  

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα:

   * 9  κλήσεις για κοπές δέντρων και

   * 3 κλήσεις  για αφαίρεση αντικειμένου