Newsroom

Newsroom

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα, τους 150 αγγίζουν οι νεκροί

Για όγδοη ημέρα συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις από τον Ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας και οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών…

Για όγδοη ημέρα συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις από τον Ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας και οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος με τους νεκρούς να αγγίζουν τους 140 Παλαιστίνιους και πέντε Ισραηλινούς ενώ όπως τονίζουν οι υπηρεσίες υγείας στη Γάζα τα περισσότερα από τα θύματα είναι άμαχος πληθυσμός.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, κατά τη διάρκεια της νύχτας επλήγησαν περισσότεροι από 100 στόχοι, ενώ δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα, οι οποίες απωθήθηκαν.

Σύμφωνα με τους ανταποκριτές του BBC στη Γάζα, τις πρώτες πρωινές ώρες ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις, ενώ ακολούθησαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Στην περιοχή βρίσκεται από χθες η Χίλαρι Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και σήμερα αναμένεται να μεταβεί στη Δυτική Όχθη και στο Κάιρο όπου θα έχει συνομιλίες με παλαιστίνιους και αιγύπτιους αξιωματούχους.

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 22.00 ώρα Ελλάδος το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι σήμερα θα ανακοινωθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, γεγονός που διέψευσε το Τελ Αβίβ.