Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φαίνεται πως εξασφάλισε προσωρινή άδεια παραμονής στην Αυστραλία, αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου, για την απέλαση του ή όχι από τη χώρα. Το πρώτο μήνυμα του Σέρβου από την Αυστραλία

092a91b1de571cddfcc47e00649091c2

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα περάσει τουλάχιστον τις επόμενες 72 ώρες σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης, προτού διεξαχθεί τη Δευτέρα (10/1) η επόμενη ακρόαση στην έφεσή του, για την ανατροπή της απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία, λόγω του μη εμβολιασμού του.

 

Σήμερα, Πέμπτη (6/1) δεκάδες διαδηλωτές κατέφθασαν στο ξενοδοχείο, προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους, τόσο στον Σέρβο θρύλο του τένις, όσο και στους 46 πρόσφυγες που διαμένουν εκεί, κάποιοι μάλιστα για εννέα με δέκα χρόνια. Σε διάφορα πανό που κρατούσαν μάλιστα, αναγράφονταν τα εξής: «Καταργήστε το κέντρο κράτησης», «Δεν είναι  εγκληματίες», «Απελευθέρωσέ τους», με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να απαντά με μια καρδιά από το παράθυρο.

 Ο Νο1 τενίστας στον κόσμο έστειλε και το πρώτο του μήνυμα, όπως αποκάλυψε  σε συνέντευξη Τύπου στη Σερβία ο αδερφός του, Τζόρτζ Τζόκοβιτς.

«Ο Νόβακ μάχεται για όλο τον κόσμο που έχει ηθικές αξίες. Ευχαριστούμε Νόβακ για τη μάχη σου και την ηθική που έχεις δείξει. Εμείς μαζί με τους δικηγόρους και τις σερβικές αρχές θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για να φέρουμε δικαιοσύνη στον Νόβακ και στον κόσμο. Ο Θεός βλέπει τα πάντα, τις ηθικές αξίες του κάθε ανθρώπου και τα ιδανικά του. Αυτοί είναι υλιστές, εγώ δεν είμαι», μου είπε ο Νόβακ σε μήνυμά του» 

O Ναδάλ «πυροβολεί» τον Τζόκοβιτς

Παρά τον μεγάλο σεβασμό για τον Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του για τα όσα συμβαίνουν με τον Σέρβο, τονίζοντας ότι ήξερε τι πρέπει να κάνει για να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν.

Ο Ισπανός τενίστας τόνισε ότι φυσικά δεν νιώθει ευχάριστα με όλα αυτά που διαδραματίζονται το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώριζε εδώ και πολλούς μήνες τι πρέπει να κάνει για να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν, άρα αν ήθελε να αγωνιστεί, θα έπαιζε.

Επιπλέον, ο Ράφα Ναδάλ εξήγησε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό ο κόσμος της Αυστραλίας να νιώθει εξοργισμένος, καθώς έχει βιώσει πολύ σκληρά λοκ-ντάουν όλη αυτή την περίοδο.

Αναλυτικά:

«Λοιπόν, δεν ξέρω… Φυσικά, ό,τι συμβαίνει δεν είναι καλό για κανέναν κατά τη γνώμη μου. Αλλά, δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη για τα πάντα, γιατί δεν έχω όλες τις λεπτομέρειες, ειλικρινά. Μοιάζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά στο τέλος της ημέρας το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι περνάμε πολύ απαιτητικές στιγμές και πολλές οικογένειες υποφέρουν πολύ τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία.

Είναι φυσικό ότι οι άνθρωποι εδώ στην Αυστραλία έχουν δυσαρεστηθεί με την περίπτωση αυτή, γιατί βιώνουν πολύ σκληρά λοκ-ντάουν και πολλοί δεν μπορούν καν να επιστρέψουν σπίτι τους. Από τη δική μου οπτική γωνία, το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι πιστεύω τους ανθρώπους που γνωρίζουν από ιατρική και αν αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, τότε πρέπει να εμβολιαστούμε. Αυτή είναι γνώμη μου. Νόσησα από κορωνοϊό. Έχω εμβολιαστεί δύο φορές, Αν το κάνεις αυτό, τότε δεν έχεις πρόβλημα να παίξεις εδώ.

Αυτό είναι μοναδικό ξεκάθαρα πράγμα. Για τα υπόλοιπα, δεν θέλω να εκφράσω κάποια άποψη, γιατί δεν έχω όλες τις πληροφορίες. Το μοναδικό ξεκάθαρο πράγμα είναι ότι αν έχεις εμβολιαστεί, μπορείς να παίξεις στο Αυστραλιανό Όπεν και παντού. Ο κόσμος υποφέρει ήδη αρκετά για να μην ακολουθεί τους κανόνες».

Νιώθεις λυπημένος για την κατάσταση του Νόβακ; Θες να τον δεις να παίζει εδώ ή θεωρείς θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα;

«Αν ήθελε, θα έπαιζε εδώ στην Αυστραλία, χωρίς πρόβλημα. Έχει πάρει τις δικές του αποφάσεις και όλοι είναι ελεύθεροι να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις, αλλά υπάρχουν και οι συνέπειες. Δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση. Κατά κάποιο τρόπο νιώθω λυπημένος για αυτόν. Αλλά την ίδια στιγμή, ήξερε τους όρους εδώ και πολλούς μήνες, αλλά αποφασίζει για τον εαυτό του».
 

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…