Newsroom

Newsroom

Συνεχίζεται το θρίλερ για τον τόπο ταφής του Μίκη-Τη Δευτέρα ασφαλιστικά για την κηδεία

Τη Δευτέρα συζητούνται στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα για να δοθεί λύση στο θρίλερ της ταφής  του μεγάλου συνθέτη 

5366403

H υπόθεση για το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η ταφή του σπουδαίου συνθέτη έχει εξελιχθεί σε σίριαλ, μετά το θάνατό του την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου με το δικαστήριο να βάζει φρένο το απόγευμα της Παρασκευής στην οικογένειά του Μίκη Θεοδωράκη για τον τόπο ταφής του, την ώρα που στη δημοσιότητα ήρθε επιστολή του από το 2013 με την οποία είχε εκφράσει την επιθυμία του για να ενταφιαστεί στα Χανιά. 

Από εκείνη την ώρα έχει ξεσπάσει έντονη ενδοοικογενειακή διαμάχη αναφορικά για την επιθυμία του για τον τόπο της ταφής, αρχικά από την κόρη του μουσικοσυνθέτη , Μαργαρίτα, η οποία ήταν  σε τελείως διαφορετικό γραμμή από τον Γιώργο Θεοδωράκη (τον γιο του μουσικοσυνθέτη) δείχνοντας απο την αρχή ότι ότι δε λαμβάνει υπόψη την επιθυμία του πατέρα της γράφοντας ότι «αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια.» 

Στην ανάρτησή της η ίδια ξεκινάει λέγοντας «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;», ενώ, στη συνέχεια, κάνει αναφορά στις συναυλίες στη μνήμη του εμβληματικού συνθέτη σε Κομοτηνή και Φιλίππους. «Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στην ψυχή του πατέρα μου», αναφέρει.

 

 

Με νέο του μήνυμα ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος τοποθετείται εκ νέου υπέρ της εκπλήρωσης της τελευταίας επιθυμίας του πατέρα του για να ενταφιαστεί στον Γαλατά Χανίων, με αφορμή την συνεδρίαση στο Μονομελές Πρωτοδικείο για τον τόπο της κηδείας του μεγάλου συνθέτη, η σορός του οποίου από αύριο τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Θεοδωράκης κάνει σαφές ότι θα σεβαστεί πλήρως την επιθυμία του πατέρα του καθώς όπως αναφέρει «επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δε με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δε θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά».

 

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…