Συνεχίζεται το κυβερνητικό αλαλούμ με τα μέτρα

Συνεχίζεται το κυβερνητικό αλαλούμ όσον φορά στα περιοριστικά μέτρα και το άνοιξε κλείσε της κοινωνίας.

5265726

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας σήμερα τα μέτρα «για τη βελτίωση της συμμόρφωσης», όπως ονομάστηκαν ανέφερε την επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, την επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, την τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου και την λήξη της απαγόρευσης της ερασιτεχνικής αλιείας για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους! 

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν προκύπτει καμία ουσιαστική αλλαγή εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι το μόνο που χρειαζόταν ήταν η αλλαγή της απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 που ίσχυε μέχρι σήμερα στις 21:00 (ένα έξυπνο μέτρο που αποδείχθηκε ότι μόνο έξυπνο δεν ήταν) και το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής. Πέραν τούτου ουδέν εκτός φυσικά από τα «ιερά ψηφαλάκια» με τα οποία φλερτάρει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. 

Ακόμη και η θετική απόφαση για τα δωρεάν τεστ (ένα κάθε εβδομάδα για κάθε πολίτη με το ΑΜΚΑ του) η οποία ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι δεν έχει γίνει καμία προεργασία, οι φαρμακοποιοί δεν έχουν ενημερωθεί και φυσικά δεν γνωρίζουν από ποιους και από ποιον τρόπο θα προμηθευτούν τα τεστ ώστε να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σκέρτσος είπε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα οπότε υπάρχει ακόμη χρόνος για να γίνει η σχετική προεργασία και το μέτρο να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ κάποιων ημετέρων αφού η προμήθεια των τεστ προφανώς θα γίνει με απευθείας ανάθεση.

Πηγή: Documentonews

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας