Συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών η δίκη Φιλιππίδη – Με ένταση η εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών η δίκη Φιλιππίδη - Με ένταση η εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας.

Δανάη Κισκήρα - Μπαρτσώκα 23/06/2022 | 13:31

Κεκλεισμένων των θυρών με την κατάθεση της τρίτης καταγγέλλουσας, συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Η γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Π. Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2014, όπως κατέθεσε στις δικαστικές αρχές, μετά από συνάντηση με τον κατηγορούμενο για έναν ρόλο, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Την οδήγησε όμως σε ένα απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος κλείδωσε την πόρτα του αυτοκινήτου για να μην μπορεί να βγει. Την άγγιζε και παρά το γεγονός ότι η ίδια ζητούσε επίμονα να σταματήσει, δεν την άκουγε και έφτασε στο  σημείο να αυνανιστεί μπροστά της.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει η ίδια, όσο εκείνη συνέχιζε να αντιστέκεται, εκείνος κάποια στιγμή την έβρισε και την πέταξε έξω από το αυτοκίνητο λέγοντας της  «Άντε γ…., που θες και ρόλο».

Χαρακτηριστικό της έπαρσής του ήταν, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, ότι την ώρα που η ηθοποιός τον προειδοποίησε, ότι θα τον καταγγείλει στα κανάλια αυτός της απάντησε κυνικά πως «τα κανάλια θα μου κλάσουν τα @@…».

Ολοκληρώθηκε η εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Νωρίτερα κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε η εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας η οποία κατηγορεί τον Π. Φιλιππιδη για απόπειρα βιασμού μέσα στον καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010.

Η μάρτυρας εξετάστηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης του Π. Φιλιππίδη, Κ. Πακιρτζίδου, εν μέσω εντάσεων με τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας να ζητούν από την έδρα να προστατέψει τη μάρτυρα.

Υπεράσπιση: Νιώσατε φόβο λέτε και πήγατε να πάρετε το κινητό σας…

Μάρτυρας: Ήρθα σε μία άβολη θέση και ευγενικά ήθελα να αποχωρήσω. Κατάλαβα ότι με προσέγγιζε ερωτικά.

Υπεράσπιση: Έρχεται και σας αγκαλιάζει και πάει να σας φιλήσει;

Μάρτυρας: Όπως είχα στραμμένο το κεφάλι μου με έγλειφε. Φιλί – φιλί όχι δεν υπήρξε.

Υπεράσπιση: Το παντελόνι πού το είχε κατεβάσει;

Μάρτυρας: Μέχρι εκείνη τη στιγμή εγώ κατάλαβα ότι το είχε κατεβάσει γιατί είδα τα γεννητικά του όργανα.

Συνεχίζοντας να υποβάλλει ερωτήσεις στη μάρτυρα η κ. Πακιρτζίδου, είπε ότι η ίδια και οι συνεργάτες της «γύρισαν» τη σκηνή της καταγγελόμενης απόπειρας βιασμού – και προτίθενται να προσκομίσουν το σχετικό βίντεο στο δικαστήριο.

«Άνθρωπος να καθίσει σε γυναίκα πάνω στα γόνατα με αυτό το βάρος δεν υπάρχει. Εμείς τη γυρίσαμε τη σκηνή με πέντε άτομα και δεν τα κατάφεραν, θα σας τη δείξω», είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος υπεράσπισης.

Υπεράσπιση: Λέτε ότι ο Φιλιππίδης ήταν πάνω στους μηρούς σας με τα γόνατά του, έχοντας ύψος κοντά 1,90;

Μάρτυρας: Ναι.

Υπεράσπιση: Την έχω γυρίσει αυτή τη σκηνή και θα τη δείξω στα αναγνωστέα.

Πολιτική Αγωγή: Υπάρχει και ένα όριο…

Πρόεδρος: Μην μας αναγκάσετε να διακόψουμε.

Υπεράσπιση: Αυτά στα περιοδικά και στις συνεντεύξεις για το metoo.

Συνεχίζοντας να θέτει ερωτήσεις στη μάρτυρα, η οποία περιέγραφε πως ο κατηγορούμενος της κατέβασε το κολάν και προσπάθησε να της ανοίξει τα πόδια, η συνήγορος έκανε λόγο για «χαριτωμένο τρόπο» σχολιάζοντας το γεγονός ότι η γυναίκα απώθησε τον κατηγορούμενο από πάνω της με το πόδι, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορίας, αλλά και την παρέμβαση της προέδρου της έδρας.

Υπεράσπιση: Του τραβήξατε τα μαλλιά, τον χτυπήσατε στο πρόσωπο;

Μάρτυρας: Κάποιες τον πήραν στο πρόσωπο, τον απομάκρυνα με το πόδι μου μέχρι ένα σημείο και σηκώθηκα να φύγω.

Υπεράσπιση: Δηλαδή με έναν τρόπο χαριτωμένο βάλατε το πόδι σας…

Πολιτική Αγωγή: Να μην σας τύχει ποτέ τέτοιος «χαριτωμένος» τρόπος.

Υπεράσπιση: Καταλαβαίνω την προσπάθεια να ματαιώσουν τις απαντήσεις.

Πρόεδρος: Αφήστε τη μάρτυρα να απαντά χωρίς χαρακτηρισμούς.

Πηγή: documentonews.gr