Newsroom

Newsroom

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 13.000 οι θάνατοι στην Αργεντινή - Ρεκόρ κρουσμάτων στον Λίβανο - Απαγορεύει την είσοδο σε αλλοδαπούς το Ιράκ

andhra covid 1

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσε ότι το σύνολο των κρουσμάτων της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται στα 6.748.935, αυξημένο κατά 42.561 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Στα στοιχεία του CDC δεν περιλαμβάνονται αναγκαστικά περιστατικά που ανακοινώνονται από μεμονωμένες πολιτείες.

Βραζιλία: 16.389 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 16.389 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 363 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Ωστόσο, τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο δεν συμπεριλαμβάνουν στοιχεία για τις πολιτείες Τοκαντίνς, Αμαπά και Χοράιμα, όπου οι τοπικές αρχές δεν έστειλαν νεότερες στατιστικές για την πορεία της πανδημίας χθες, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει πάνω από 4,5 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η Βραζιλία είναι η χώρα όπου καταγράφεται ο τρίτος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Σχεδόν 137.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία, όπου καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Αργεντινή: Πάνω από 13.000 οι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 254 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 8.431 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να διαμορφώνεται πλέον σε 13.053 νεκρούς επί συνόλου 631.365 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Επί του παρόντος, νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας 3.261 ασθενείς.

Από την άλλη, 488.231 άνθρωποι έχει διαγνωστεί ότι ανέρρωσαν.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στην Αργεντινή για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας παρατάθηκε ως την 11η Οκτωβρίου. Τα μέτρα επιβλήθηκαν με διάταγμα του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες την 20ή Μαρτίου.

Κλείνει την πόρτα σε όλους τους αλλοδαπούς το Ιράκ

Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 3.438 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι υγειονομικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε αλλοδαπούς ταξιδιώτες μετά τον εντοπισμό νέων στελεχών του κορονοϊού σε γειτονικά κράτη.

Ο ιρακινός υπουργός Υγείας Χάσαν αλ Ταμίμι διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «η Ανώτερη Επιτροπή Υγείας και Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε να μην επιτρέψει σε κανέναν αλλοδαπό να εισέλθει στο Ιράκ τις επόμενες ημέρες, εξαιρουμένων διπλωματικών αποστολών».

Εξήγησε πως η απόφαση αυτή ακολουθεί «τον αυξανόμενο αριθμό των μολύνσεων από τον κορονοϊό σε γειτονικές χώρες», όπως μεταδίδει το Xinhua και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενος στις προετοιμασίες για τη μεγάλη σιιτική Αρμπάιν, ο αλ Ταμίμι σημείωσε πως το υπουργείο Υγείας «έχει προετοιμάσει ολοκληρωμένο σχέδιο σε συντονισμό με τους υγειονομικούς θεσμούς σε όλες τις ιρακινές επαρχίες».

«Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από τον κορονοϊό μετά την Αρμπάιν», πρόσθεσε.

Ο συνολικός αριθμός των Ιρακινών που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό έχει φθάσει πλέον τους 319.035.

Κατά το υπουργείο Υγείας, άλλοι 64 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας στο Ιράκ να φθάνει τους 8.555 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Στον αντίποδα, 4.052 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο των ασθενών που θεωρείται ότι ανέρρωσαν να φθάνει τους 253.291.

Λίβανος: Πάνω από 1.000 κρούσματα σε μία μέρα

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.006 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, και 11 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Μέσης Ανατολής να φθάνει τους 297 νεκρούς και τις 29.303 μολύνσεις ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων σημείωσε αλματώδη αύξηση μετά την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 6.500 και πλέον, πολλοί εκ των οποίων πλημμύρισαν τα ήδη παραφορτωμένα νοσοκομεία.

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας Χάμαντ Χάσαν κάλεσε τις αρχές να επιβάλλουν εκ νέου περιορισμό για δύο εβδομάδες, σε παρέμβασή του μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαντίντ.

Οι αρχές είχαν επιβάλει την 21η Αυγούστου περιοριστικά μέτρα σε όλη τη χώρα, πλην των περιοχών που επλήγησαν από την έκρηξη, και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

Όμως αντιμέτωπες με τις διαμαρτυρίες του ιδιωτικού τομέα, που ήδη πλήττεται εδώ και έναν χρόνο από οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου, οι αρχές χαλάρωσαν τα μέτρα μία εβδομάδα αργότερα.

Η χαλάρωση των περιορισμών προκάλεσε την ανησυχία των επαγγελματιών του τομέα της υγείας.

Ο γιατρός Φίρας Αμπιάντ, διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι, δημόσιου ιδρύματος στην πρώτη γραμμή του αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού, έκρουσε το Σάββατο τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των μολύνσεων.

«Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ την περασμένη νύχτα. Οι αριθμοί (των κρουσμάτων μόλυνσης και των θανάτων εξαιτίας) του κορονοϊού είναι σοκαριστικοί», ανέφερε μέσω Twitter ο 52χρονος χειρουργός γαστρεντερολόγος ο οποίος έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη πολλών Λιβανέζων, μολονότι ήταν μάλλον άγνωστος στους περισσότερους συμπατριώτες του προτού ξεσπάσει η πανδημία.

Μολονότι προβλεπόταν να υπάρξει αύξηση, «η καθαρή αύξηση των θανάτων, ανάμεσά τους κι ενός νέου 18 ετών, είναι φρικτή είδηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 25

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…