Newsroom

Newsroom

Συνεχίζεται η απεργία πείνας στις φυλακές της Κύπρου – Εκρηκτική η κατάσταση

Περίπου 200 κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές αρνήθηκαν για 2η μέρα να λάβουν τροφή. Οι κρατούμενοι με αυτό τον τρόπο εκφράζουν…

kypros fylakes

Περίπου 200 κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές αρνήθηκαν για 2η μέρα να λάβουν τροφή.
Οι κρατούμενοι με αυτό τον τρόπο εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για τα μέτρα που λαμβάνει η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών αφού η διαβίωση τους σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας “Πολίτης” επιδεινώνεται παρά τις οδηγίες που έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.
Επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται δηλώσεις από κατάδικους και δεσμοφύλακες αντιδράσεις προκάλεσε το ότι η τροφοδοσία για τον κάθε κρατούμενο μειώθηκε από τα 4,14 ευρώ στα 2,70 ημερησίως. 
Συγκεκριμένα για κάθε έξι κρατούμενους αντιστοιχούσε μόλις ένα πόδι κοτόπουλο για τροφή.

Να θυμίσουμε ότι η ένταση ξεκίνησε μετά και την 3η αυτοκτονία που συνέβηκε στις φυλακές μέσα σε λίγους μήνες.
 Πίο συγκεκριμενα στο τέλος Δεκέμβρη 2013, 21χρονος έθεσε τέρμα στη ζωή του με το άκουσμα της είδησης για τον χαμό συγγενών του.
Ο νεαρός ο όποιος καταγόταν από τη Συρία σύμφωνα με τον “Πολίτη” είχε δείξει τις τάσεις του για αυτοκτονία.
Ο νεαρός είχε πρόσφατα χάσει την μητέρα του αλλά και άλλους συγγενείς από τους βομβαρδισμούς που πλήττουν το τελευταίο διάστημα την Συρία.
Μετά από προηγούμενη του απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον “Πολίτη” τον είχαν μεταφέρει σε ειδική πτέρυγα κάτι που δεν τον σταμάτησε από την εφαρμογή της μοιραίας για τον ίδιο πράξη.
24h.com.cy