Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το ναυτικό θρίλερ στο κρουαζιερόπλοιο Viking Star

Το πλοίο με 1300 επιβαίνοντες, υπέστη μηχανική βλάβη χθες  Σάββατο (23/3), εν μέσω θαλασσοταραχής, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας. 

πλοιο

Προς το τέλος της δείχνει να οδεύει η περιπέτεια για ακόμη περίπου 800 ανθρώπους που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky», καθώς, όπως έγινε γνωστό, το κρουαζιερόπλοιο ρυμουλκείται από δύο ρυμουλκά στο κοντινότερο λιμάνι και εκτιμάται ότι θα «δέσει» στο λιμάνι του Μόλντε γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ σταμάτησε προς το παρόν η επιχείρηση εκκένωσης και ήδη έχουν εγκαταλείψει το πλοίο, χάρη στην επέμβαση εναέριων μέσων, 479 άτομα απ’ τα συνολικά 1.300 που επέβαιναν σε αυτό.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή παραμένουν κακές, με τα κύματα να φτάνουν τα 4 με 5 μέτρα ύψος, όμως οι μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν βελτίωση εντός της ημέρας.

Το πλοίο παρουσίασε χθες μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να πλέει ακυβέρνητο μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε το πλήρωμα κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τις τρεις απ’ τις τέσσερις μηχανές.

“Οι καιρικές συνθήκες κάνουν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου στο Κέντρο Διάσωσης, ο Per Fjeld.

Συνολικά, υπάρχουν πέντε ελικόπτερα που συμβάλλουν στην επιχείρηση. Ο Einar Knutsen στο Κέντρο Διάσωσης είπε στο δίκτυο TV 2 ότι επί του παρόντος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί οι σωστικές λέμβοι, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν κύματα έξι και οκτώ μέτρων.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…