Newsroom

Newsroom

Συνεχίζει τις ανοιχτές συγκεντρώσεις ο Τραμπ, παρά την πανδημία και το… φιάσκο της Τάλσα

Συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία προσπαθώντας να ανεβάσει τις μετοχές του

ap trutt 1

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία στο Νιου Χάμσιρ, εμφανιζόμενος σε συγκέντρωση που αυτή τη φορά θα γίνει σε ανοικτό χώρο, μετά το φιάσκο στην Τάλσα, στην Οκλαχόμα, με φόντο την πανδημία του κορονοϊού.

Η συγκέντρωση, που έχει ως συνήθως τον γενικό τίτλο «Make America Great Again» («ας ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της»), θα γίνει το Σάββατο 11η Ιουλίου στο Πόρτσμουθ, ανακοίνωσε η προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου χθες.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα προσφερθούν αντισηπτικό και μάσκες, που θα τους γίνει «ισχυρή σύσταση να φορούν», σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος, ο οποίος θα διεκδικήσει την 3η Νοεμβρίου δεύτερη τετραετή θητεία, έκανε τη μεγάλη επιστροφή του την 20ή Ιουνίου.

Αλλά οι πολλές κενές θέσεις στο κλειστό γήπεδο όπου έγινε η εμφάνισή του στην Τάλσα δεν βοήθησαν. Η εικόνα της επιστροφής του στον Λευκό Οίκο, αργά τη νύχτα, με λυμένη τη γραβάτα, με αέρα ηττημένου, έγινε για αρκετούς σύμβολο της αποτυχίας αυτής που ο ίδιος ο Τραμπ ήλπιζε ότι θα αποτελούσε τη συγκέντρωση η οποία θα του έδινε νέα ώθηση.

Στο μεταξύ όλες οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο κατατείνουν εδώ και αρκετές εβδομάδες στην ίδια κατεύθυνση: ο Τραμπ βρίσκεται πολύ πίσω από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν.

Αν και οι περισσότεροι αναλυτές εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι απομένουν ακόμη τέσσερις μήνες προεκλογικής εκστρατείας και ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα μπορούσε να κλείσει την ψαλίδα, επισημαίνουν ταυτόχρονα πως το προβάδισμα του Μπάιντεν επί του Τραμπ είναι αισθητά υψηλότερο από αυτό που είχε η Χίλαρι Κλίντον την αντίστοιχη περίοδο πριν από τέσσερα χρόνια.

Η ανακοίνωση της εκστρατείας του Τραμπ έγινε στο τέλος ενός εορταστικού Σαββατοκύριακου κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ρεπουμπλικάνος ορκίστηκε να κατατροπώσει την κατ’ αυτόν «ριζοσπαστική αριστερά», τους Δημοκρατικούς.

Ο Τραμπ είχε ηττηθεί — οριακά — στην πολιτεία όπου θα εμφανιστεί το Σάββατο στις εκλογές του 2016.

Ο πρόεδρος της πολιτειακής οργάνωσης των Δημοκρατικών στο Νιου Χάμσιρ, ο Ρέι Μπάκλεϊ, τόνισε από την πλευρά του τον κίνδυνο η συγκέντρωση του Σαββάτου στο διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτσμουθ να «υπογραμμίσει το χάος» που έχει προκαλέσει ο Τραμπ με την «τρομακτικά ανεπαρκή» αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ έριξαν βαριά σκιά στον εορτασμό της 4ης Ιουλίου. Ειδικοί προειδοποιούν ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω έξαρση της πανδημίας. Η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 130.000 Αμερικανούς, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης πλησιάζουν πλέον τα 3 εκατομμύρια.

Μόνο μέσα στις τέσσερις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, 15 αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν νέα θλιβερά ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…