Newsroom

Newsroom

Συνεχίζει την επέλασή του ο κορονοϊός

Ρεκόρ κρουσμάτων στον Ισημερινό - Δεύτερο lockdown στο Ισραήλ - Αγγίζουν τους 75.000 οι νεκροί στο Μεξικό

COVID 6

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 33.281 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 869 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Η γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει επισήμως ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού πάνω από 4,6 εκατομμύρια μολύνσεις, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 138.977 νεκρούς.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό νεκρών και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Ρεκόρ κρουσμάτων στον Ισημερινό

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 2.249 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτεια της χώρας, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 129.892.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 45 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον επίσημο απολογισμό να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 7.375 νεκρούς. Άλλοι 3.796 θάνατοι πιστεύεται ότι οφείλονταν στην ασθένεια, κάτι που η κυβέρνηση υπογραμμίζει πως δεν έχει επιβεβαιωθεί, όπως μεταδίδει το Xinhua και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής οι μολύνσεις αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό μετά την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονταν σε εθνικό επίπεδο πριν από εννέα ημέρες. Οι 12 από τις 24 επαρχίες καταγράφουν υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, με την πρωτεύουσα Κίτο να καταγράφει την πιο απότομη άνοδο της καμπύλης, καθώς χθες κατέγραψε 1.502 περιπτώσεις, με το σύνολό τους στην πόλη να φθάνει τις 32.543.

Μεξικό: Αγγίζουν τους 75.000 οι νεκροί

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.786 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 601 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 74.949 νεκρούς επί συνόλου 710.049 μολύνσεων, όμως, όπως αναγνωρίζουν στελέχη της κυβέρνησης, οι πραγματικοί αριθμοί είναι μάλλον πολύ υψηλότεροι, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δεύτερο lockdown στο Ισραήλ

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενέκρινε σήμερα την επιβολή lockdown σε όλη την επικράτεια για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς κρίνει πως η έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης έφερε τη χώρα «στο χείλος της αβύσσου», αναφέρει ο ιστότοπος Ynet, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η χώρα τίθεται σε καραντίνα. Η κυβέρνηση του Νετανιάχου είχε ήδη επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα τη 18η Σεπτεμβρίου, όμως την περασμένη εβδομάδα, ο μέσος όρος των νέων μολύνσεων αυξήθηκε στις σχεδόν 7.000 ημερησίως, ασκώντας ολοένα αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας των περίπου εννέα εκατομμυρίων κατοίκων, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Λιβύη: Πάνω από 30.000 κρούσματα

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 651 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται επισήμως σε 30.097.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 469.

Οι λιβυκές αρχές, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος μόλυνσης από τον κορονοϊό, τον Μάρτιο, έκλεισαν τα σύνορα, ανέστειλαν τη λειτουργία σχολείων και τεμενών, απαγόρευσαν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και επέβαλαν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν τη διασπορά. Αλλά η τήρηση των μέτρων και των κανόνων προστασίας στην εμπόλεμη χώρα είναι συχνά αδύνατη.

Το σύστημα υγείας στη Λιβύη είναι πρακτικά διαλυμένο, έπειτα από εννιά χρόνια χάους και ένοπλων συγκρούσεων που ακολούθησαν την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…