Συνεχίζει να υποκρίνεται για τη Μακεδονία ο Αντώνης Σαμαράς (video)

Ο Αντώνης Σαμαράς εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το υπουργείο Εξωτερικών από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εξαιτίας των χειρισμών του στο Μακεδονικό. Ο Μητσοτάκης τον είχε κατηγορήσει τότε ότι υλοποιούσε δική του ατζέντα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και πως σε μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής που δημιούργησε τετελεσμένα για την Ελλάδα αναφορικά με την ονομασία της πΓΔΜ δεν του σήκωνε ούτε το τηλέφωνο προκειμένου να τον ενημερώσει.

5a748dc31dc5242a0d8b45c2

Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το Μακεδονικό φαίνεται να οδεύει προς λύση. Όμως ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πολλές φορές έχει αποδείξει ότι η μνήμη του δεν είναι το ισχυρό του σημείο, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία ώστε να επανέλθει στο προσκήνιο. Στο πλαίσιο αυτό έκανε δήλωση στην οποία μιλάει για αχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμό και προσπαθεί να απευθυνθεί στο θυμικό των δεξιών (και όχι μόνο) ψηφοφόρων.

Λέει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός:

Δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία. Είναι ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός. Οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του Ελληνικού λαού. Η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική»… Ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».

Τώρα δεν έδωσαν μόνο το όνομα. Έδωσαν και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια! Φαλκιδεύοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς. Δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον. Και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής. Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του Ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους!   

Διαβάστε σχετικά: Όταν ο Σαμαράς αναγνώρισε πρώτος τη «Μακεδονία»

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη συμφωνία. Τι έλεγε όμως ο ίδιος μόλις το 2009; Ο πρώην πρωθυπουργός παραδεχόταν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι συμφωνεί σε μια ονομασία erga omnes με τον όρο «Μακεδονία» και εξηγούσε νηφάλια ότι «οι Σκοπιανοί θεωρούν αδιανόητο να δώσουν μια κοινή ονομασία για τη χώρα τους, και στο εσωτερικό, και έναντι τρίτων χωρών και έναντι των διεθνών οργανισμών».  

Το περίφημο erga omnes που είχε πει ο Κώστας Καραμανλής, κατά τον Αντώνη Σαμαρά, οι Σκοπιανοί δεν θα το δέχονταν. Έλεγε ο κ. Σαμαράς: «Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το δέχονται και κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να το δεχθούν, δηλαδή, τη λεγόμενη Συνταγματική τους ονομασία να την αλλάξουν. Εγώ βλέπω ότι δεν θα το κάνουν. Και είπα αν αυτοί κάποια στιγμή το δεχτούν και την αλλάξουν να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω».


Το ερώτημα είναι: Τι ακριβώς είναι αυτό που προβληματίζει τόσο τον Αντώνη Σαμαρά από τη στιγμή που οι Σκοπιανοί αποδέχθηκαν κάτι που κατά τον ίδιο δεν θα αποδέχονταν ποτέ; Ή μήπως ο πρώην πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται ότι σε μια διαπραγμάτευση κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις; Διότι σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα ονομαζόταν διαπραγμάτευση. 

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

InCollage 20240423 092006837

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

Ο ιδιοκτήτης του Twitter (X), Έλον Μασκ, φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που παρουσίαζε…

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Κανάκης

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Αποκαλύψεις έκανε ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, καθώς όπως είπε, ο πρωθυπουργός, απέφυγε να πάει…

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Μαλαισία

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Οι 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη των πληρωμάτων των δύο ελικοπτέρων