Συνεχίζει να προκαλεί η κυβέρνηση Τραμπ: "Μεγάλη ημέρα για το Ισραήλ"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα ότι παραμένει δεσμευμένος στην ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων. «Μια ειρηνευτική συμφωνία θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης» δηλώνει ο Τζάρεντ Κούσνερ.

5a9b03ae1dc524e2558b45ed 4

«Η μεγαλύτερη ελπίδα μας είναι για την ειρήνη» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόφαση του οποίου να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων και τον προβληματισμό της διεθνούς κοινότητας.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν απόλυτα δεσμευμένες στο να διευκολύνουν την επίτευξη μιας σταθερής ειρηνευτικής συμφωνίας» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «οι ΗΠΑ θα είναι πάντα ένας σπουδαίος φίλος του Ισράηλ και σύμμαχος υπέρ της ελευθερίας και της ειρήνης».

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα ως «μεγάλη ημέρα για το Ισραήλ» τη μεταφορά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε μια «ιστορική ημέρα» ευχαριστώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το «θάρρος» του να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «έγραψε ιστορία», είπε ο Νετανιάχου κατά την τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας. «Τι λαμπρή ημέρα. Αυτή η ημέρα θα χαραχτεί στην εθνική μνήμη μας για πολλές γενιές», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε στην Ιερουσαλήμ και είμαστε εδώ για να μείνουμε», τόνισε.

«Σας ευχαριστούμε πρόεδρε Τραμπ που είχατε το θάρρος να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας» συνέχισε, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας την Ιερουσαλήμ «αιώνια, αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ».

«Η κλιμάκωση προς την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 έχει ήδη αρχίσει», έγραψε νωρίτερα ο Τραμπ στο Twitter, υπογραμμίζοντας πως το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, το οποίο παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε πρωί, θα μεταδώσει απ’ ευθείας την τελετή.

Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, η μεγαλύτερη κόρη και ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου, που είναι επίσης σύμβουλοί του, θα συμμετάσχουν στην τελετή που θα αρχίσει στις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μαζί με εκατοντάδες αξιωματούχους των δύο χωρών.

Ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ θα υποστηρίξει σήμερα κατά την τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ ότι είναι δυνατό και για τις δύο πλευρές της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης να κερδίσουν περισσότερα απ’ όσα θα δώσουν στο πλαίσιο οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας.

Ο Κούσνερ, απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και γαμπρός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να εκφωνήσει την ομιλία του εν μέσω εντάσεων για την απόφαση του Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει σχεδόν ολοκληρώσει το πολυαναμενόμενο ισραηλινο-παλαιστινιακό ειρηνευτικό σχέδιο, όμως εξακολουθεί να μην έχει αποφασίσει πώς και πότε θα το παρουσιάσει, δεδομένης της οργής των Παλαιστινίων για την κίνηση του Τραμπ με την πρεσβεία.

«Πιστεύουμε πως είναι δυνατό και για τα δύο μέρη να κερδίσουν περισσότερα απ’ όσα θα δώσουν –έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν με ειρήνη – ασφαλείς από τον κίνδυνο, ελεύθεροι από τον φόβο και ικανοί να κυνηγήσουν τα όνειρά τους», θα πει ο Κούσνερ, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που είδε το Ρόιτερ.

«Η Ιερουσαλήμ πρέπει να παραμείνει μια πόλη που θα συγκεντρώνει ανθρώπους κάθε πίστης», πρόκειται να τονίσει.

Επίσης ο Κούσνερ θα υπερασπιστεί στην ομιλία του την κίνηση του Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία.

«Ενώ πρόεδροι πριν απ’ αυτόν υπαναχώρησαν από τη δέσμευσή τους ότι θα μετέφεραν την αμερικανική Πρεσβεία μόλις θα αναλάμβαναν καθήκοντα, αυτός ο πρόεδρος το έκανε. Επειδή, όταν ο πρόεδρος Τραμπ δίνει μια υπόσχεση, την τηρεί», θα τονίσει ο Κούσνερ.

Ο ίδιος θα αναφερθεί επίσης στην πρόκληση που υφίσταται εκ μέρους του Ιράν, μια εβδομάδα αφότου ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παρά τις πιέσεις των ευρωπαίων συμμάχων να παραμείνει στη συμφωνία.

«Η επίθεση του Ιράν απειλεί τους πολλούς φιλειρηνικούς πολίτες σ’ όλη την περιοχή και στον κόσμο. Από το Ισραήλ μέχρι την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και πέραν αυτών, πολλοί ηγέτες αγωνίζονται για να εκσυγχρονίσουν τις χώρες τους και να δημιουργήσουν καλύτερη ζωή για τον λαό τους», θα πει ο Κούσνερ.

«Στην αντιμετώπιση κοινών απειλών και στην επιδίωξη κοινών συμφερόντων, αρχίζουν να εμφανίζονται ευκαιρίες και συμμαχίες που ήταν προηγούμενως αδύνατο να φανταστεί κανείς», θα προσθέσει.

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός