Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Μαλεσίνα- Εφτά φωτιές σε Λάρισα και Καρδίτσα

Εφιαλτικό είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαλεσίνας, που για περισσότερες από 24 ώρες η πύρινη…

korinthos1 0

Εφιαλτικό είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαλεσίνας, που για περισσότερες από 24 ώρες η πύρινη λαίλαπα έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 χιλιάδες στρέμματα, ενώ έχει φτάσει πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.

Η φωτιά ουσιαστικά βρίσκεται μεταξύ των περιοχών: Μάζι – Μαλεσίνα – Λάρυμνα – Μαρτίνο και μάλιστα, μεταξύ άλλων, έκαψε δάσος που είχε αναδασωθεί από προηγούμενη πυρκαγιά και τα δέντρα είχαν πλέον “ξεπεταχτεί” και δυστυχώς παραδόθηκαν και πάλι στις φλόγες.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι αλλά και η υψηλή θερμοκρασία που αγγίζει τους 41-42 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται μακριά –σε «απόσταση ασφαλείας», όπως λένε χαρακτηριστικά– από τα σπίτια και στόχος είναι να κρατήσουν εκεί τις φλόγες και να μην υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ωστόσο τα πράγματα είμαι εξαιρετικά δύσκολα, αφού τα μέτωπα είναι πάρα πολλά και ξεφυτρώνουν καινούργιες εστίες ή αναζωπυρώνονται οι παλιές.

Εφτά φωτιές μαίνονται στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας

Στην περιοχή των Φαρσάλων, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Ρήγειο, Πολυδάμειο και Βρυσιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που επιχειρεί με 15 οχήματα, 40 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο, oι φωτιές ξεκίνησαν από υπολείμματα καλλιεργειών και επεκτάθηκαν σε χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο ρίψεις νερού από ψηλά, έκαναν νωρίτερα, δύο αεροσκάφη.

Από υπολείμματα καλλιεργειών ξεκίνησαν επίσης οι πυρκαγιές σε Συκεώνα Καρδίτσας και σε Βούνενα Λάρισας. Η πρώτη φωτιά επεκτάθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και η δεύτερη καίει δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 10 άτομα. Μπάλες άχυρου καίει η φωτιά που έχει τεθεί υπό έλεγχο στο Ζάππειο Λάρισας.

Σε ύφεση η φωτιά στον Αγιόκαμπο

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες και έκαψε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Αγιόκαμπο. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα, 20 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο.