Newsroom

Newsroom

Έκτακτη ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών

Ν. Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: Η μάχη συνεχίζεται σε Εύβοια, Ηλεία και άλλες περιοχές

Χαρδαλιας

Ζούμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με τιτάνια προσπάθεια έχει περιοριστεί το πύρινο μέτωπο στην Αττική, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το βράδυ του Σαββάτου από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, σε έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές στη χώρα. 

Χαρδαλιάς: Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά στην Εύβοια – Προς το βόρειο τμήμα η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

«Στην Εύβοια η μάχη θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα, με πολύ μεγάλη ένταση από όλες τις δυνάμεις» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, ενημέρωσε πως η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα, «στο νότιο τμήμα της η κατάσταση είναι σταθερή, προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε διαρκώς», ενώ προς το βόρειο τμήμα της η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Περαιτέρω, σημείωσε πως έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 475 πυροσβέστες , μαζί με 35 ομάδες πεζοπόρων, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

21:59 Χαρδαλιάς: Μάχη πυροσβεστών για να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις στη βόρεια Αττική

Σε δύο μέτωπα προς τις παρυφές της Πάρνηθας, το ένα στο ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και το άλλο στη Μαλακάσα, έχει περιοριστεί η πυρκαγιά στη βόρεια Αττική. Έντονη ανησυχία προκάλεσε προς στιγμή, αργά το απόγευμα, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε στη βάση της Πάρνηθας με κατεύθυνση το Κατσιμίδι, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ωστόσο, οι μάχες με τις αναζωπυρώσεις δίνονται σπιθαμή προς σπιθαμή σε όλη την καμένη έκταση, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εφιστά την προσοχή όλων σε ύποπτες κινήσεις για εμπρησμό, οπως έγινε χθες στο Πεδίον του Άρεως. 

21:53 Χαρδαλιάς: Η αποκατάσταση όλων των πληγέντων, πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Τόνισε πως «συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο» και σημείωσε πως όλη τη νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Παράλληλα, είπε ότι όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.

21:44 Χαρδαλιάς: Μέχρι το τελευταίο φως επιχειρούν όλες οι δυνάμεις – Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, η μάχη συνεχίζεται

21:42 Χαρδαλιάς: Σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις μας για πιθανές επιχειρήσεις εκκένωσης

21:41 Χαρδαλιάς: Επιτηρήσεις του στρατού όλη τη νύχτα στις περιοχές που μαίνεται η φωτιά

21:40 Χαρδαλιάς: Αντιμετωπίστηκαν όλες οι αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα 

21:39 Χαρδαλιάς: Ευχαριστούμε τις ξένες δυνάμεις για τη βοήθεια –  Αναμένονται κι άλλες ενισχύσεις

Ενισχυμένη η πυρασφάλεια στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση και σε όλους τους χώρους πρασίνου της Αττικής

«Τις δύσκολες αυτές ώρες οφείλουμε να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε κάθε πνεύμονα πρασίνου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των πολύημερων καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη Αττική και τη χώρα, προχώρησε σε ενίσχυση της πυρασφάλειας, τόσο του Μητροπολιτικού Πάρκου της Αττικής «Αντώνης Τρίτσης» όσο και όλων των χώρων πρασίνου και αλσών.

Συγκεκριμένα και με αφορμή τις προσπάθειες εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως, ο κ. Πατούλης ζήτησε την επιπλέον ενίσχυση των δυνάμεων πυρασφάλειας στα σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας, ενώ συνέστησε σε όλους τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να συνεργαστούν με τους δήμους των περιοχών τους και να τους παράσχουν βοήθεια, όπου αυτό είναι δυνατό για την προστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου.

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…