Συνεχείς διαβουλεύσεις εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας

Αλλεπάληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο έχει ο πρωθυπουργός για το Eurogroup της Δευτέρας, ενώ συνεχίζονται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους…

2256591

Αλλεπάληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο έχει ο πρωθυπουργός για το Eurogroup της Δευτέρας, ενώ συνεχίζονται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους ομολόγους του. 

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εταίροι εκτιμούν πως τη Δευτέρα στην σύνοδο των υπουργών της ευρωζώνης εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξει συμφωνία.

Οι θεσμοί πιέζουν για επιπρόσθετα μέτρα καθώς υποστηρίζουν ότι με τα όσα έχει προτείνει μέχρι στιγμής η ελληνική πλευρά μένει δημοσιονομικό κενό ύψους 1 δισ. ευρώ. 

Τα «αγκάθια» στις διαβουλεύσεις είναι: Νέα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού , το ποσοστό του ενοποιημένου ΦΠΑ και η εξαίρεση ορισμένων προϊόντων, οι αλλαγές σε εργασιακά και συνταξιοδοτικό

Στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένουν στο Eurogroup της Δευτέρας ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου και υπενθυμίζουν το ζήτημα της ρευστότητας. 

Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να υπάρξει χαλάρωση από την ΕΚΤ. Επισημαίνουν ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πως, αντίθετα, από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχει λάβει ρευστότητα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Το Βερολίνο κρατάει χαμηλούς τόνους πριν από την κρίσιμη συνάντηση με την Καγκελαρία να τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Άνγκελα Μέρκελ.  

Ο πρωθυπουργός έχει πάρει την διαπραγμάτευση πάνω του, καθώς όπως υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να είναι πολιτική κάτι που επανέλαβε και στην ομιλία του στη Βουλή. 

Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι δύσκολα ή εύκολα θα βρεθεί λύση με τους δανειστές κάτι που τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Ισπανό ομόλογο του. 

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…