Συνέδριο ΝΔ: Το δόγμα νόμος τάξη έζησαν στο πετσί τους… οι φωτορεπόρτερ

Ένα περιστατικό απείρου κάλλους και παντελώς χαρακτηριστικό του δόγματος τάξης και ασφάλειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανάμεσα στους συνέδρους για να περπατήσει μέχρι το πόντιουμ του ομιλητή, περνώντας μέσα από τον κόσμο με τις απαραίτητες χαιρετούρες.

352559 stigmiotupo othones 2021 11 18 231430

Μέχρι εκεινη τη στιγμή, οι διαπιστευμένοι φωτορεπόρτερ απαθανάτιζαν στελέχη και συνέδρους της Νέας Δημοκρατίας χωρίς προβλήματα. 

Όταν όμως εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε πανδαιμόνιο. Η καλύτερα, δημιουργήθηκε!

Ξαφνικά, η φρουρά του πρωθυπουργού άρχισε να σπρώχνει με πόδια και χέρια τους φωτορεπόρτερ που ακολουθούσαν τον Κυρ. Μητσοτάκη στην “πορεία” του μέσα στο γαλάζιο πλήθος, που την ίδια ώρα προσπαθούσε να τον χαιρετίσει ή να βγάλει μια σελφι.

Φωτορεπόρτερ με μακρά πορεία στο χώρο και με εμπειρία ακόμα και σε εμπόλεμες ζώνες, είδαν έντρομοι την ασφάλεια του πρωθυπουργού να τους σπρώχνει, να τους ρίχνει αγκώνες και να χτυπάει ακόμα και τον εξοπλισμο τους, ο οποίος-σημειωτέον- αρκετών εξ αυτών κοστίζει πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ.

“Έλα! Έλα! Πάμε! Πίσω!” ούρλιαζαν στους ανθρώπους που δούλευαν για να προβάλλουν την κομματική εκδήλωση, ενώ ένας φωτορεπόρτερ έπεσε κάτω μετά από μια σπρωξιά από έναν από τους φρουρούς!

“Λες και είναι ο Μπαιντεν ” μονολογούσε ένας εξ αυτών, ενώ λίγο νωρίτερα, η συνοδεία έξι πανάκριβων μαύρων τζιπ και τα συνολικά πλέον της ντουζίνες οχήματα που συνόδευσαν τον Κυρ. Μητσοτάκη στον συνεδριακό χώρο παρέπεμπαν μάλλον στον Ερντογάν ή σε κάποιον φιλαρχο αυταρχικού καθεστώτος.

Ώρες μετά, κάποιος από το επιτελείο του πρωθυπουργού επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απολογούμενος για το πρωτοφανές περιστατικό. Το ξύλο τους όμως οι φωτορεπόρτερ το φάγανε…

Πηγή: Documentonews