«Συνέδριο Γονιμότητας»: Ξενοφοβικό παραλήρημα Άδωνι αντί απαντήσεων

Μέχρι και τον Χριστόδουλο επικαλέστηκε...

NewsRoom 14/06/2021 | 14:27

Αντί να απολογηθεί για τη συμμετοχή του και να δώσει απαντήσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης αξιοποίησε το «περιεχόμενο» του απαράδεκτου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, για να διαφημίσει για ακόμα μια φορά την alt-right ατζέντα.

Για τον σάλο που ξέσπασε λόγω του σποτ προβολής συνεδρίου για την γονιμότητα, που αναβλήθηκε, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα, ο Α. Γεωργιάδης, που ήταν ένας εκ των ομιλητών του νομοσχεδίου, ανέφερε μεν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ότι «το σποτ ήταν απαράδεκτο και προκλητικό και δημιουργούσε αντιδράσεις και όλα αυτά», συνεχίζοντας όμως σημείωσε πως:

«Αλλά το θέμα ως θέμα, το δημογραφικό, μας απασχολεί στην Ελλάδα; Δεν σημαίνει ότι επειδή μια οργανωτική επιτροπή έκανε ένα απαράδεκτο σποτ, δεν θα μας απασχολεί το δημογραφικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ και πρέπει να βρούμε λύση για αυτό».

Έπειτα και  απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κώστα Πουλακίδα εάν, εφόσον το συνέδριο δεν ακυρωνόταν αυτός θα συμμετείχε κανονικά, ο Άδωνις θυμήθηκε τον παλιό, καλό του εαυτό, προχωρώντας στις γνωστές ξενοφοβικές θέσεις:

«Η βασική μας ιδεολογική διαφορά είναι ότι εσείς οι αριστεροί λέτε ότι δεν υπάρχει δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα, γιατί την όποια έλλειψη πληθυσμού μπορούμε να την υποκαταστήσουμε με την αθρόα λαθρομετανάστευση. Εγώ δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε παιδιά στην Ελλάδα και να έχουμε Έλληνες».

Μέχρι και τον Χριστούδουλο επικαλέστηκε ο υπουργός για να κάνει πιο πειστικό τον ακραίο λόγο του... «Η πρώτη σοβαρή Κυβέρνηση που έδωσε σοβαρά κίνητρα στην οικογένεια να κάνει παιδιά ήταν η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τότε ήταν και ο μακαριστός Χριστόδουλος που είχε δώσει το επίδομα σε οικογένειες στην Θράκη και τότε ήταν που άρχισαν να αυξάνονται οι γεννήσεις. Πρέπει να στηριχθούν οι οικογένειες, η Κυβέρνηση μας και κάθε Κυβέρνηση πρέπει να στηρίζει τις οικογένειες να κάνουν παιδιά».

Τέλος, με μια ακόμα «ατυχή ντρίπλα» τόνισε πως δεν ακύρωσε τη συμμετοχή του από την Κυριακή, όπως δεν το έκαναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και άλλοι ομιλητές, καθώς, όπως ανέφερε, είχε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή και διαβεβαίωση ότι το συνέδριο θα αναβληθεί.