Συνεδριάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά τις προκλητικές δηλώσεις Κοντοζαμάνη περί ιατρικών ευθυνών για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη περί ευθυνών των γιατρών για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ - Συνεδριάζουμε σήμερα για τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη λέει η Παγώνη

κοντοζαμανης1 Medium 1

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αιχμές κατά των ιατρών για το 80% των θανάτων ασθενών με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, που άφησε πριν από δυο ημέρες κατά την ενημέρωση των συντακτών Υγείας, ο  αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Aτυχή» χαρακτήρισε τη δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, ενώ ανέφερε πως το απόγευμα συνεδριάζουν για τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας.

Μιλώντας στο grtimes.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε χαρακτηριστικά πως αρνείται και η ίδια να πιστέψει πως ο Β. Κοντοζαμάνης επέρριψε ευθύνες στους γιατρούς.

«Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσουμε για αυτό το ζήτημα. Σε περίπτωση που ανέφερε κάτι τέτοιο, ελπίζουμε να ανακαλέσει. Είναι μία ατυχής δήλωση. Πιστεύω ότι αλλιώς ειπώθηκαν και αλλιώς τα διατύπωσε ο δημοσιογράφος. Πιστεύω είναι δημοσιογραφικό λάθος», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Όταν το άκουσα, στεναχωρήθηκα. Θα δείξει, όμως, τι θα γίνει σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι η ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα που έγινε από δημοσιογράφο του iatronet.gr, ανέφερε ότι από την ανάλυση των στοιχείων του ΕΟΔΥ, προκύπτει πως το 80% των θανάτων ασθενών με Covid-19 καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Η παρατήρηση, όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από άλλα στοιχεία, αλλά και εκτιμήσεις επιστημόνων. Απευθυνόμενος στον κ. Κοντοζαμάνη, ρώτησε εάν αυτό δείχνει αδυναμία των ΜΕΘ να νοσηλεύσουν το σύνολο των ασθενών που έχουν πραγματική ανάγκη. Επίσης, ρώτησε πότε σκοπεύει να δώσει αναλυτικά στοιχεία το Υπουργείο Υγείας για τη θνητότητα εντός και εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου, τόνισε ότι κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έμεινε εκτός μονάδας αυτή την περίοδο. Για να μπει κάποιος σε ΜΕΘ, δήλωσε πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια, ενώ ο θεράπων γιατρός είναι αυτό που αποφασίζει.  

«Εξετάζουμε τα δεδομένα, είναι στη διάθεσή μας και θα ήθελα να το τονίσω, για μια ακόμη φορά, ότι κριτήριο δεν είναι η πληρότητα, είναι τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία έχει ο γιατρός και η κατάσταση του ασθενούς με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα για τις καταγγελίες γιατρών πως το 80% των θυμάτων του δεύτερου κύματος πέθανε εκτός ΜΕΘ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Εδώ και τρεις μέρες μία μετά την άλλη οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλουν το απύθμενο θράσος του κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος επέρριψε τις ευθύνες στους γιατρούς. Σε αυτούς δηλαδή, υπογραμμίζει, που παρά την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ΕΣΥ, δίνουν κάθε μέρα τη μάχη με αυτοθυσία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Και όχι στον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του που δήλωναν πως αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερα θύματα».

Ταυτόχρονα, καλεί την κυβέρνηση «αντί να ψάχνει, όπως υποστηρίζει, για αποδιοπομπαίους τράγους για τα δικά της λάθη έστω και τώρα να ενισχύσει πραγματικά το σύστημα υγείας».

«Η δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη, ότι ευθύνονται οι γιατροί για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, είναι μία δήλωση εντελώς απαράδεκτη, αδιανόητη, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, εκθέτει ακόμα και σε διώξεις τους ανθρώπους που έχουνε ματώσει στην πρώτη γραμμή και αναφέρομαι στους γιατρούς», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89.

«Είναι ευθύνη της κυβέρνησης η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, η έλλειψη κλινών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Επομένως, ο κύριος Κοντοζαμάνης, οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη προς τους γιατρούς. Δεν χωράει συζήτηση αυτό. Είναι παντελώς άστοχη η συγκεκριμένη δήλωση, προσβάλλει τους υγειονομικούς της χώρας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο όταν ο κόσμος αναρωτιέται αν μπροστά μας έχουμε και τρίτο ενδεχόμενο κύμα, διχάζει την κοινωνία σχετικά με τις ευθύνες των γιατρών και νοσηλευτών και γενικότερα κλονίζει την κοινωνία και στρέφεται εναντίον των ανθρώπων που σώζουν ζωές», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ σε δική του ανακοίνωση για το ζήτημα επεσήμανε:

«Η κυβέρνηση μετά τη στοχοποίηση του λαού, προχωρά και στη στοχοποίηση των γιατρών για να κρύψει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο και ότι αυτό συνεπάγεται βαρύ τίμημα. Όμως τα ψέματα τελείωσαν και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης έχουν αποκαλυφθεί.

Αυτό που απαιτείται είναι μαζικός οργανωμένος αγώνας για την σωτηρία του λαού. Κάτω τα χέρια από τους υγειονομικούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή».

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…