Συνεδριάζει και πάλι το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Για τρίτη φορά συνεδριάζει το απόγευμα, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

580536791dc52448278b46ce 1

Στη σημερινή συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας που θα κρίνει το κατά πόσον οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών είναι νόμιμες και επομένως αν το ΣτΕ θα συνεχίσει στην επί της ουσίας εξέταση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται πάντως ότι η εισήγηση προς του δικαστές του ΣτΕ είναι να απορριφθούν οι προσφυγές ως απαράδεκτες.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει ότι νομίμως ασκήθηκαν οι προσφυγές, τότε θα εξεταστεί το ουσιαστικό τους μέρος που συνδέεται με τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες​. Σε αντίθετη περίπτωση, η υπόθεση θα κλείσει.

Εν αναμονή πάντως της απόφασης αυτής, συνεχίζεται η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς τα οποία προσδιορίστηκε να συζητηθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι εταιρίες Αlpha, ΣΚΑΪ, Άλτερ Έγκο και η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων, ενώ υποστηρίζεται ότι έγινε προσπάθεια από διαγωνιζόμενο να ανέβει όσο μπορεί το τίμημα των αδειών. Οι προσφεύγουσες εταιρείες στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ειδικότερα, κατά των αποφάσεων ανακήρυξης των 4 υπερθεματιστών.

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...