Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

cover
NewsRoom 07/11/2015 | 09:31

Το προσφυγικό θα είναι το κύριο θέμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στην οποία θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Κατά την συνεδρίαση τα μέλη της θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις ως προς την ένταση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά, για τις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και για τη συνεργασία κόμματος-κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πραγματοποιείται λίγο πριν τη διπλή Σύνοδο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που θα γίνει στη Μάλτα την επόμενη εβδομάδα, στις 11 και 12 Νοεμβρίου. Στη Μάλτα θα γίνει πρώτα η «Σύνοδος της Βαλέτα για τη Μετανάστευση» και αμέσως μετά , στις 12 του μηνός, θα διεξαχθεί άτυπη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Τα κύρια θέματα της άτυπης συνάντησης, που θα ξεκινήσει στις 14:30 τοπική ώρα, θα είναι η συνεργασία με τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, η εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για τη μετεγκατάσταση, η σύσταση των hot spots σε Ελλάδα και Ιταλία, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των δυνατοτήτων υποδοχής και της παροχής στη FRONTEX και την EASO της απαιτούμενης τεχνογνωσίας, καθώς και η αποτελεσματική ενίσχυση του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.